Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Anmäl intresse

Karlatornet


Göteborgs första skyskrapa

Bo högt så in i Norden

Karlatornet blir någonting speciellt. Inte bara för dig som bor där, utan också för Göteborg som stad vars invånare och besökare kommer att få ta del av en extraordinär stadsdel med fokus på social-och miljömässig hållbarhet. Det finns inte något liknande i hela Norden. 

Karlatornet – i gott sällskap

Skidmore, Owings & Merrill som ritat Karlatornet ligger bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader, t ex Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York. Den internationellt kända arkitektbyrån har vunnit fler utmärkelser än någon annan. 2014 vann de tillsammans med den danska arkitektbyrån Entasis tävlingen om vem som skulle få rita Karlatornet.

Juryns motivering
"Ett identitetsskapande förslag som tar ett smart helhetsgrepp om både skyskrapa och stadsmiljö. Förslaget integrerar närmiljön till en helhet som ger möjlighet till en levande stadsmiljö. Skyskrapans tydliga identitet ger karaktär och vitalitet till Lindholmen"

Tänk hotell, fast hemma

Som boende i Karlatornet kommer du ha tillgång till ett unikt serviceutbud. Beställ room service direkt hem till lägenheten – perfekt för en middag efter en lång dag eller brunch efter en lång natt. Det kommer också finnas möjlighet att beställa städning och tvättning, eller ta hissen direkt till gym och spa med relax, pool och bastu.

Pris: 1 600 000 - 23 700 000 kr
Avgift: 2 203 - 10 454 kr
Bostäder: 593
Lediga bostäder: 72
Typ: Lägenhet
Boarea: 24 - 370 kvm
Antal rum: 1 - 7 st
Tillträde: 2023-2024
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Välkommen upp, välkommen hem

Föreställ dig en plats som ingen tidigare upplevt, högt, högt över staden. Här vaknar du med en milsvid utsikt över Göteborg i en lägenhet omsorgsfullt designad av några av världens främsta arkitekter. Du har tillgång till ett unikt serviceutbud från hotellet i samma byggnad - beställ room service direkt hem till lägenheten, boka städning eller ta hissen ner till hotellets gym, spa och restaurang. Direkt nedanför väntar folkvimlet bland butiker, caféer och restauranger i Karlastaden, Göteborgs nya stadsdel.

Karlatornet blir med sina 245 meter och 73 våningar Nordens högsta byggnad. Lägenheterna utgår från ett modernt helhetstänk med noga utvalda material och genomtänkta planlösningar där utsikten står i fokus. Fönster från golv till tak, genomgående golvvärme, smarta lösningar i köket, walk-in closets och ny teknik förhöjer känslan.

Försäljningen av lägenheterna i Karlatornet pågår till och med 2021-05-31, därefter görs ett tillfälligt uppehåll. Unden hösten kommer lediga lägenheter erbjudas till försäljning i etapper till marknadsanpassade priser. Passa på att teckna förhandsavtal enligt nuvarande prislista senast 31 maj. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information och för att boka tid för en privat visning i Karlatornets showroom!

Marie Guregård

Fastighetsmäklare
Ring 072-200 75 70
Skicka e-post

Camilla Johansson - Cederlöf

Fastighetsmäklare
Ring 072-210 57 00
Skicka e-post
Visning: 11/5 14:00    Adress: Karlatornet Showroom, Karlavagnsgatan 5, Lindholmen. Välkommen att boka en privat visning (30 minuter) i Karlatornets Showroom mellan kl. 14:00-17:00. Anmälan är obligatorisk och sker direkt till mäklaren. *** Vi följer myndigheternas rekommendationer kring hanteringen av Covid-19. Därför kommer du inte träffa någon mäklare som uppvisar sjukdomssymtom av något slag. Vi ser också till att du och eventuellt sällskap är ensamma besökare på er visning, vi håller avstånd och undviker närkontakt. Om du känner av några som helst symptom ber vi dig stanna hemma och boka en ny tid för visning längre fram.

Intresseanmälan

Vill du bo högst i Norden?

Obligatoriska fält

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Karlatornet Studio Apartments. För dig själv, företaget eller någon helt annan.

Välkommen till Karlatornet Studio Apartments - 18 nya lägenheter på våning 3 och 4. Nästan markkontakt, men med tillgång till alla Karlatornets höjdpunkter. Materialen i lägenheterna är av hög kvalitet, takhöjden väl tilltagen och designen skapad av några av Sveriges främsta arkitekter.

Lägenheterna upplåts med äganderätt. Smidigt för dig som är företagare som fritt kan låna ut lägenheten till medarbetare eller kunder. Köper du lägenheten som privatperson kan du göra bostaden till ditt eget hem eller enkelt hyra ut den till någon annan när du vill.

Planerad säljstart 2022. Gör en intresseanmälan för att få mer information när lansering närmar sig. 

Fakta om Karlatornet

 • Bostäderna

  I Karlatornet finns drygt 600 bostäder i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt. 

   

  Karlatornet Studio Apartments
  18 lägenheter, våning 3-4. Upplåts med äganderätt. (Lanseras 2022)


  Brf Karlatornet 1:1
  257 lägenheter, våning 5–27

   

  Brf Karlatornet 1:2
  100 lägenheter, våning 28–37

   

  Brf Karlatornet 1:3 (Twisten)
  168 lägenheter, våning 39–57 

   

  Brf Karlatornet 1:4 (Skylevel)
  56 lägenheter, våning 59–66 

   

  Karlatornet Penthouse
  12 lägenheter, våning 70–73. Upplåts med äganderätt.

 • Hissnande

  Karlatornet kommer att utrustas med höghastighetshissar med ett intelligent styrsystem som ”lär sig” hur människor förflyttar sig i tornet och anpassar körningarna därefter. För att säkra ett smidigt personflöde kommer Karlatornet att förses med hissar som är förberedda för uppkoppling mot molnet och som därför kan förutse eventuella problem innan de uppstår. I Karlatornet kommer det finnas fem hissar, varav tre hissar går hela vägen upp till högsta våningen. Uppskattningsvis är det cirka 3 000 människor som beräknas använda hissarna på dagligen. Hissarna färdas i 8 respektive 6 m/s. Det går därför snabbt att ta sig mellan våningarna. Det kommer ta cirka 30 sekunder att åka från entréplan upp till Penthouse på våning 70, utan stopp. 

 • Parkering

  Under hela Karlastaden kommer det att finnas ett parkeringsgarage i två plan med plats för både bilar och cyklar. Garaget nås genom två nedfarter och parkeringsplatserna kommer att samnyttjas. Som boende i Karlatornet tar du smidigt hissen ner till garaget. Vissa lägenheter är garanterad en parkeringsplats, till övriga platser upprättas en kö. Kontakta mäklaren för mer information.

 • Faciliteter och service

  Karlatornet är på flera sätt ett boende utöver det vanliga, där tillgång till utvalda faciliteter ingår i månadsavgiften. Dessutom finns möjligheten att ta del av den service som erbjuds av det intilliggande hotellet mot tillkommande kostnad, som exempelvis room service, tvätt och städning.

   

  • Gym på våning 2 i Karlatornet
  • Tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår i Skylevel och Penthouse)
  • Möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad)
  • Lobby med reception
  • Takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling
  • Bio-/aktivitetsrum
  • Bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass
  • Kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar
  • Skötselrum för hunden
  • Medlemskap i bilpool
 • Restauranger & uteliv

  Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

 • Bilpool och kollektivtrafik

  Som boende i Karlatornet ingår ett medlemskap i bilpool som kommer finnas i nära anslutning till tornet. Karlastaden kommer att ha mycket goda förbindelser till centrum och övriga Göteborg via kollektivtrafik. Med flera buss- och båtlinjer når du centrum på under 10 minuter. 

En plats där folk bor, jobbar, umgås och handlar

Karlastaden blir en helt ny stadsdel på Lindholmen i Göteborg. Här ska bostäder och kontor varvas med butiker, restauranger, kulturcentrum, förskola och service. Bland annat. Ambitionen är att skapa en modern blandstad som lever dygnet runt. En plats folk gärna besöker från andra delar av Göteborg, Sverige och världen.

 

Karlatornet Skybar. Mer sky än någon annan bar.

Högt över Göteborg med utsikt över hav och land ligger Karlatornet Skybar. Skybaren ligger på våning 69 och kommer att vara en fantastisk mötesplats och naturlig samlingspunkt i Göteborgs uteliv och en attraktion som kommer att locka besökare från när och fjärran. Utsiktsplatsen i anslutning till baren är tillgänglig för alla. Välkommen upp, upp, upp.

Marie Guregård

Fastighetsmäklare
Ring 072-200 75 70
Skicka e-post

Camilla Johansson - Cederlöf

Fastighetsmäklare
Ring 072-210 57 00
Skicka e-post