Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

ANMÄL INTRESSE

DELA PROJEKT  

Karlatornet


Göteborgs första skyskrapa

Nordic Choice i Karlatornet

Karlatornet ska utöver bostäder även innehålla omkring 300 hotellrum, konferensfaciliteter, restaurang, spa och gym. Det är nu klart att Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hotels kommer att driva hotellet, i december 2017 skrevs hyresavtalet på.

Karlatornet – i gott sällskap

Skidmore, Owings & Merrill som ritat Karlatornet ligger bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader, t ex Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York. Den internationellt kända arkitektbyrån har vunnit fler utmärkelser än någon annan. 2014 vann de tillsammans med den danska arkitektbyrån Entasis tävlingen om vem som skulle få rita Karlatornet.

Juryns motivering
"Ett identitetsskapande förslag som tar ett smart helhetsgrepp om både skyskrapa och stadsmiljö. Förslaget integrerar närmiljön till en helhet som ger möjlighet till en levande stadsmiljö. Skyskrapans tydliga identitet ger karaktär och vitalitet till Lindholmen"

Karlatornet Skylevel

Skylevel är lägenheterna på våning 59-66 i Karlatornet. De ligger en nivå högre vad gäller storlek, kvalitet, material och service. Här finns en oöverträffad utsikt, möjlighet till extra tjänster från hotellet och utvalda, exklusiva lokaler. Bostäderna håller en genomgående hög nivå vad gäller såväl storlek och material, med mörklaserad parkett på golven, kök från Binova, rymliga walk-in closets och fönster från golv till tak. Här väntar ett boende av hög, internationell klass.

Läs mer om Skylevel och se lediga lägenheter >>

Pris: 1 600 000 - 23 700 000 kr
Avgift: 2 000 - 8 700 kr
Bostäder: 594
Typ: Lägenhet
Boarea: 24 - 400 kvm
Antal rum: 1 - 7 st
Tillträde: 2021
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Välkommen upp, välkommen hem

Föreställ dig en plats som ingen tidigare upplevt, högt, högt över staden. Här vaknar du med en milsvid utsikt över Göteborg i en lägenhet omsorgsfullt designad av några av världens främsta arkitekter. Du har tillgång till ett unikt serviceutbud från hotellet i samma byggnad. Beställ room service direkt hem till lägenheten – perfekt för en middag efter en lång dag eller brunch efter en lång natt. Det kommer också finnas möjlighet att beställa städning, tvättning och ta hissen direkt till hotellets gym, spa och restaurang. Direkt nedanför väntar folkvimlet bland butiker, caféer och restauranger i Karlastaden, Göteborgs nya stadsdel.

Karlatornet blir med sina 245 meter och 73 våningar Nordens högsta byggnad. Bostäderna utgår från ett modernt helhetstänk där funktion, material och utsikt är självklara och viktiga delar. Materialen av hög klass och arkitekterna har maximerat utsikten från alla rum. Fönster från golv till tak, genomgående golvvärme, smarta lösningar i köket, walk-in closets och ny teknik förhöjer känslan.

Du ser alla lediga lägenheter på våning 5-57 här nedan. Kontakta mäklaren för mer information.

Camilla Johansson

Fastighetsmäklare
Skicka e-post

Marie Guregård

Fastighetsmäklare
Skicka e-post

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Karlatornet Skybar. Mer sky än någon annan bar.

Högt över Göteborg med utsikt över hav och land ligger Karlatornet Skybar. Skybaren ligger på våning 69 och kommer att vara en fantastisk mötesplats och naturlig samlingspunkt i Göteborgs uteliv och en attraktion som kommer att locka besökare från när och fjärran. Utsiktsplatsen i anslutning till baren är tillgänglig för alla. Välkommen upp, upp, upp.

Fakta om Karlatornet

 • Bostäderna

  I Karlatornet finns cirka 600 lägehenheter från våning 5 upp till våning 73. Lägenheterna delas in i fyra bostadsrättsföreningar baserat på våningsplan. De tre översta våningarna, Penthouse, upplåts med äganderätt.

 • Parkering

  Ett parkeringsgarage byggs under Karlastaden med plats för såväl bilar som cyklar. Härifrån går hissar upp till Karlatornet. Vissa lägenheter är garanterad en parkeringsplats, till övriga platser upprättas en kö. Kontakta mäklaren för mer information.

 • Gemensamma lokaler

  Lobby med reception, terrass på våning 14, gym, biorum, bokningsbart kök med tillhörande matplats för större sällskap, aktivitetsrum, kylrum för exempelvis hemkörning av matkassar samt skötselrum för hunden. Tillgång till utvalda faciliteter i hotellet ingår i månadsavgiften.

 • Restauranger & uteliv

  Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

 • Kollektivtrafik

  Busshållsplats finns vid Lindholmsallén några meter bort, där bland annat buss 16 stannar som tar dig till Nordstan på åtta minuter. Dessutom finns Älvsnabben såväl som den kommande linbanan.

En plats där folk bor, äter, jobbar, umgås och shoppar

Karlastaden blir en helt ny, myllrande stadsdel på Lindholmen i Göteborg. Här ska bostäder och kontor varvas med butiker, restauranger, kulturcentrum, förskola och service. Bland annat. Ambitionen är att skapa en modern blandstad som lever dygnet runt. En plats folk gärna besöker från andra delar av Göteborg, Sverige och världen. Karlastaden och bostäderna i Karlatornet och Lynx utvecklas av Karlastaden Utveckling AB, ett Joint Venture mellan Serneke och NREP. Läs gärna mer om visionerna för den nya stadsdelen här >>

 

Jag är intresserad!

Vill du bo i Nordens högsta byggnad, i en stadsdel som aldrig sover?