Jag är intresserad

DELA PROJEKT  

Karlatornet


Göteborgs första skyskrapa

Skyskrapa i världsklass

– Skylinen kommer för alltid att vara påverkad. Tornet kommer att bli DEN nya symbolen för Göteborg och högst troligt ett landmärke även för hela Sverige i internationella sammanhang.

Karlatornet – i gott sällskap

Skidmore, Owings & Merrill som ritat Karlatornet ligger bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader, t ex Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York. Den internationellt kända arkitektbyrån har vunnit fler utmärkelser än någon annan. 2014 vann de tillsammans med den danska arkitektbyrån Entasis tävlingen om vem som skulle få rita Karlatornet.

Juryns motivering
"Ett identitetsskapande förslag som tar ett smart helhetsgrepp om både skyskrapa och stadsmiljö. Förslaget integrerar närmiljön till en helhet som ger möjlighet till en levande stadsmiljö. Skyskrapans tydliga identitet ger karaktär och vitalitet till Lindholmen"

Tänk hotell, fast hemma

Som boende i Karlatornet har du tillgång till ett unikt serviceutbud. Beställ room service direkt hem till lägenheten – perfekt för en middag efter en lång dag eller brunch efter en lång natt. Det kommer också finnas möjlighet att beställa städning och tvättning, eller ta hissen direkt till hotellets gym, spa och restaurang.

Pris: 1 600 000 - 15 995 000 kr
Avgift: 2 000 - 8 700 kr
Bostäder: 524
Typ: Lägenhet
Boarea: 24 - 156 kvm
Antal rum: 1 - 5 st
Tillträde: 2021
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Välkommen upp, välkommen hem

Föreställ dig en plats som ingen tidigare upplevt, högt, högt över staden. Här vaknar du med en milsvid utsikt över Göteborg, i Nordens högsta byggnad. Här bor du i en toppmodern lägenhet, omsorgsfullt designad av några av världens främsta arkitekter. Du har tillgång till hotellets gym, pool och unik service – beställ upp middagen, skicka ner tvätten eller få städat inför helgens middag. Eller ta hissen direkt till minglet i skybaren, grillfesten på den gemensamma takterrassen eller hänget i hotellbaren. Med ett kliv är du direkt ute i folkvimlet bland affärer och restauranger i Karlastaden, Göteborgs nya stadsdel.

De 590 lägenheterna i Karlatornet utgår från ett modernt helhetstänk där funktion, material och utsikt är självklara och viktiga delar. Materialen av hög klass och arkitekterna har valt att maximera utsikten från alla rum. Fönster från golv till tak, genomgående golvvärme, smarta lösningar i köket, walk-in closets och ny teknik förhöjer känslan.

Du ser alla lediga lägenheter på våning 5-58 här nedan. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Camilla Johansson

Fastighetsmäklare, Nytt Hem (Karlatornet våning 5-58)

Skicka e-post

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nede.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Karlatornet Skybar. Mer sky än någon annan bar.

Högt över Göteborg med utsikt över hav och land ligger Karlatornet Skybar. Skybaren ligger på våning 69 och kommer att vara en fantastisk mötesplats och naturlig samlingspunkt i Göteborgs uteliv och en attraktion som kommer att locka besökare från när och fjärran. Utsiktsplatsen i anslutning till baren är tillgänglig för alla. Välkommen upp, upp, upp.

Fakta om Karlatornet

 • Bostäderna

  Totalt blir det cirka 590 lägenheter, från välplanerade ettor till rymliga femmor.

 • Parkering

  Ett parkeringsgarage byggs under Karlastaden med plats för såväl bilar som cyklar. Härifrån tar du hissen direkt upp till din våning.

 • Restauranger & uteliv

  Det kommer att finnas flera restauranger och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

 • Kollektivtrafik

  Busshållsplats finns vid Lindholmsallén några meter bort, där bland annat buss 16 stannar som tar dig till Nordstan på åtta minuter. Dessutom finns Älvsnabben såväl som den kommande linbanan.

 • Gemensamma lokaler

  I Kvarter Tre finns en gemensam takterrass på våning 7 som är tillgänglig för alla boende.

Gå ut och ät, utan att gå ut

Vill du inte laga mat hemma? Ta hissen ner till restaurangen eller välj någon annan i kvarteren i närheten. Här hittar du många olika kök, kaféer, saluhall och bageri. Här finns mat om du är i farten eller vill sitta hela kvällen. Utbudet kommer att göra hela området till en destination för matintresserade. Internationella hotellgäster och alla som arbetar i området skapar ett naturligt liv och myller.