DELA PROJEKT  

Karlatornet


Göteborgs första skyskrapa

Skyskrapa i världsklass

– Skylinen kommer för alltid att vara påverkad. Tornet kommer att bli DEN nya symbolen för Göteborg och högst troligt ett landmärke även för hela Sverige i internationella sammanhang.

Karlatornet – i gott sällskap

Skidmore, Owings & Merrill som ritat Karlatornet ligger bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader, t ex Burg Kalifa och One World Trade Center. Den internationellt kända arkitektbyrån har vunnit fler utmärkelser än någon annan. 2014 vann de tillsammans med den danska akritektbyrån Entasis tävlingen om vem som skulle få rita Karlatornet.

Juryns motivering
"Ett identitetsskapande förslag som tar ett smart helhetsgrepp om både skyskrapa och stadsmiljö. Förslaget integrerar närmiljön till en helhet som ger möjlighet till en levande stadsmiljö. Skyskrapans tydliga identitet ger karaktär och vitalitet till Lindholmen"

Tänk hotell, fast hemma

Karlatornet kommer du ha tillgång till ett unikt serviceutbud. Beställ roomservice direkt hem till lägenheten – perfekt för en middag efter en lång dag eller brunch efter en lång natt. Det kommer också finnas möjlighet att beställa städning och tvättning, eller ta hissen direkt till hotellets gym och spa.

Pris: 1 600 000 - 23 000 000 kr
Avgift: 2 000 - 10 000 kr
Bostäder: 590
Typ: Lägenhet
Boarea: 24 - 190 kvm
Antal rum: 1 - 5 st
Tillträde: Prel. sommaren 2021
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Välkommen upp, välkommen hem

Föreställ dig en plats som ingen tidigare upplevt, högt, högt över staden. Här vaknar du med en milsvid utsikt över Göteborg, i Nordens högsta byggnad. Här bor du i en toppmodern lägenhet, omsorgsfullt designad av några av världens främsta arkitekter. Du har tillgång till hotellets gym, pool och unik service – beställ upp middagen, skicka ner tvätten eller få städat inför helgens middag. Eller ta hissen direkt till minglet i skybaren, grillfesten på den gemensamma takterrassen eller hänget i hotellbaren. Med ett kliv är du direkt ute i folkvimlet bland affärer och restauranger i Karlastaden, Göteborgs nya stadsdel.

De 590 lägenheterna i Karlatornet utgår från ett modernt helhetstänk där funktion, material och utsikt är självklara och viktiga delar. Materialen av hög klass och arkitekterna har valt att maximera utsikten från alla rum. Fönster från golv till tak, genomgående golvvärme, smarta lösningar i köket, walk-in closets och ny teknik förhöjer känslan.

Du har fortfarande chans att bo högst i Norden. På våning 5-37 och i Skylevel på våning 59-66 finns ett fåtal lägenheter kvar. Den karaktäristiska mittendelen, den så kallade Twisten, lanserades i våras och här finns fortfarande ett brett utbud av lägenheter lediga. Nu har vi dessutom lanserat Karlatornet Penthouse, ett antal unika lägenheter på våning 70-73, allra högst upp i tornet. Du ser alla lediga lägenheter här nedan, kontakta mäklaren för mer information.

Välkommen på visning!
När: Torsdag 19 oktober kl. 16-18
Var: Karlatornets showroom på Karlavagnsgatan 5
Öppen visning, ingen amälan krävs. Parkering finns framför Showroom.

Camilla Johansson

Fastighetsmäklare, Nytt Hem (Karlatornet våning 5-58)

Julia Eldh

Fastighetsmäklare, Eklund Stockholm New York (Karlatornet våning 59-73)
Visning: 19/10 16:00    Adress: Karlatornet Showroom Karlavagnsgatan 5, 417 56 Göteborg

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nede.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla bostäder som ingår i projektet
Visa filter

Karlatornet Skybar. Mer sky än någon annan bar.

Högt över Göteborg med utsikt över hav och land ligger Karlatornet Skybar. Det blir en fantastisk mötesplats innan middagen, efter jobbet eller som avslutning på kvällen. Skybaren ligger på våning 69 och kommer att vara en naturlig samlingspunkt i Göteborgs uteliv och en attraktion som kommer att locka besökare från när och fjärran. Utsiktsplatsen i anslutning till baren är tillgänglig för alla. Välkommen upp, upp, upp.

Fakta om Karlatornet

 • Bostäderna

  Totalt blir det cirka 590 bostäder, från små ettor på 24 kvm till spatiösa femmor på närmare 200 kvm. 

 • Parkering

  Ett parkeringshus byggs under Karlastaden.

 • Restauranger & uteliv

  Det kommer att finnas ett antal restauranger och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

 • Kollektivtrafik

  Busshållsplats finns vid Lindholmsallén några meter bort, där bland annat buss 16 stannar som tar dig till Nordstan på åtta minuter. Dessutom finns Älvsnabben såväl som den kommande linbanan.

 • Gemensamma lokaler

  I Karlatornet finns en gemensam roof garden och i anslutning till den ett kök och lounge som går att boka. Dessutom finns filmrum och tillgång till hotellets pool och spa.

Gå ut och ät, utan att gå ut

Vill du inte laga mat hemma? Ta hissen ner till restaurangen eller välj någon annan i kvarteren i närheten. Här hittar du många olika kök, kaféer, saluhall och bageri. Här finns mat om du är i farten eller vill sitta hela kvällen. Utbudet kommer att göra hela området till en destination för matintresserade. Internationella hotellgäster och alla som arbetar i området skapar ett naturligt liv och myller.