Anmäl intresse

Picknicken


På en filt i parken

På picknick i det gröna Sege Park

Tänk dig att ha gemenskapen i ett kollektiv, men att samtidigt kunna stänga ytterdörren och njuta av en kopp te med bara hunden som sällskap. I Picknicken i Sege Park kan du leva det trivsamma livet där du delar på det du önskar, och ibland äter hela äpplet själv.

Dela ett dopp

Ett dopp i Segevångsbadet ligger tre minuter bort med cykel. Om du inte äger en cykel men vill äta din picknick på Ribban så checkar du ut elcykeln från cykelpoolen och rullar ner med vinden i håret. Den som hellre håller sig på det torra så packar en flaska saft, klämmer ner den rutiga filten i en korg och går rakt över gatan till fruktplantagen.

Gemenskap, delning och hållbarhet

Sege Park designas för en grön och hållbar vardag. Både bildligt och bokstavligt. De gamla kastanjeträden finns redan där, gräsmattan och träden i parken likaså. Om du vill se växter gro så finns alla möjligheter att odla på några av de gemensamma odlingslotterna. Området är också grönt på det sättet att solceller placeras på taken för att säkra en del av energiförsörjningen. Delningsmöjligheterna sträcker sig från verktyg till fordon i form av ett mobilitetshus i trä med olika typer av bil-och cykelpooler som grannarna kan använda sig av.

Pris: Ej fastställt
Avgift: Ej fastställt
Bostäder: 66
Lediga bostäder: 0
Typ: Lägenhet
Boarea: 35 - 70 kvm
Antal rum: 1 - 3 st
Tillträde: Ej fastställt
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Tillsammans i Picknicken

Efter populära Knytkalaset kommer nu uppföljaren Picknicken. I huset finns allt från stora hörntreor för familjen och mindre tvåor för den som vill ha ett hemmakontor, till ettan för den som valt att downsiza och byta yta mot goda ostar. Gräs är inte allas grej, därför har alla lägenheter balkong eller uteplats.

Vi brukar sällan kalla någonting unikt, men det går inte att beskriva Malmös nya Sege Park på något annat sätt. Ta vara på möjligheterna som en vardag i Picknicken ger. Den påhittiga kan starta en fermenteringsklubb och brygga kombucha. Önskas omväxling från picknickandet tar man sig enkelt in till city genom att cykla eller hoppa på bussen på exempelvis Östra Fäladen eller Simrisbanvägen.

Picknicken bjuder på spirande gemenskap och vänskap – för den som vill. Du och grannen kan rasta hundarna i Beijers park, dela en picknickkorg med äppelpaj och termoskaffe, och sen går var och en hem till sitt. I Picknicken hittar du klassiska bostadsrätter, men den som bor här delar inte bara grannskap utan också elcyklar, solenergi och verktyg. Som ett modernt kollektiv – fast ändå inte.

Caroline Molin

Sälj- och marknadsansvarig

Ring 070-086 51 25
Skicka e-post

Anmäl intresse!

Anmäl intresse för att få löpande information om Picknicken.

Obligatoriska fält

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Projektstatus

Våra bostäder

Här ser du alla tillgängliga bostäder
Visa filter

Fyra picknickställen

 • Lokstallarna

  I Lokstallarna händer alltid någonting nytt. Besök Matverkstaden för en AW, boka hemester på Grand Cirkus Hotel eller besök någon av de tillfälliga eventen.

  Lokstallarna.com >>

 • Beijers Park

  Lägg ut den rutiga duken under ett stort träd och ta fram matsäcken. Eller så köper du ditt fika på caféet medan du sneglar mot utegymmet. Är det idag eller i morgon som du börjar träna?

 • Segevångsbadet

  Sugen på ett dopp utan sand mellan tårna? Svalkan är bara tre minuter bort med cykel. Segevångsbadet är ett av Malmös tre utomhusbad och är öppet under sommarhalvåret.

 • Fruktplantagen

  Rakt över gatan hemmavid kan du lägga dig under de blommande fruktträden i den nya fruktplantagen.

Som en äppelkaka

”Det är fantastiskt kul att få följa upp Knytkalaset med ett systerprojekt såsom Picknicken", säger Joakim Kaminsky, ägare och arkitekt på Kaminsky arkitekter. Huset ligger i ett unikt läge där det både omfamnar kvarterstorget och samtidigt knyter an till den planerade fruktplantagen på gröningen rakt över gatan. Nästan så man blir sugen på äppelkaka bara man tänker på det, säger Joakim.

Huset omfamnar ett torg med stadkänsla och består arkitektoniskt av två byggnadskroppar i tegel som binds samman med en grön midja. Här ger entrébalkonger med genomgående bostäder ljus och rymd. Att projektet dessutom ligger i ett så socialt innovativt område som Sege Park med tydlig fokus på delningsekonomi gör projektet lite extra speciellt.

Att få rita ett hus som placeras i en så historisk miljö som Sege Park är både utmanande och spännande. Malmö stad har satt höga krav både på hållbarhet samt väl genomtänkt formgivning och arkitektur. Det syns på huset i kombinationen av teglet och det gröna, det speglar verkligen omgivningarna i Sege Park.”

 

Goda grannar

Bredvid Picknicken ligger bostadsrättsföreningen Knytkalaset. Gemensamt för Picknicken och andra nya grannhus i Sege Park är mobilitetshuset. Det byggs i trä och där finns parkering för många olika typer av fordon: cyklar, lådcyklar, elbilar och ”gammel”-bilar. Det planeras även för att man ska kunna ta emot leveranser av paket här. Perfekt om man inte vill springa iväg till postombudet!

Tryggt köp av nyproduktion

Vi vill alltid att du ska känna dig trygg. Ett bostadsköp är en stor affär, oavsett hur många kvadratmeter du köper. Därför erbjuder vi alla köpare tillträdesskydd och skydd för osålda lägenheter.

Garanti och trygghet >>

Vad ingår i avgiften?

Avgiften täcker föreningens kostnader för räntor, amorteringar och drifts- och underhållskostnader. Kostnaden för användningen av el- och vatten ingår oftast inte i avgiften då det är en förbrukning du själv kan påverka.

Vanliga frågor om nyproduktion >>

Caroline Molin

Sälj- och marknadsansvarig

Ring 070-086 51 25
Skicka e-post