• Start

Västerport

Nya Varberg in the making!

Livet vid havet

/ Nyproduktion i Varberg / Västerport

En helt ny stadsdel, på kajen vid havet – med svalkande morgondopp och solnedgång från balkongen – visst låter det nästan för bra för att vara sant? Men det är vad som väntar dig i Västerport, Varbergs nya spännande bostadskvarter där västerhavet rullar in.

Jag har aldrig haft längtan att bo någon annanstans

På barnens badstrand intill Kallbadhuset träffar vi Johanna och hennes dotter. Johanna är född och uppvuxen i Varberg och har aldrig övervägt att flytta härifrån
– Jag tycker att Varberg har det mesta av det bästa. Jag har aldrig saknat något här. Utbudet av butiker och nöjesliv, utbildning och jobb har alltid varit bra. Det bästa är ju så klart närheten till havet och baden, det präglar nog de flesta Varbergsbor. Jag skulle inte kunna tänka mig att vara utan det.

En helt ny stadsdel

Det nya och det gamla Varberg länkas ihop genom att flera av stadens gator kommer sträcka sig ända ner till havet. Visionen med Västerport är just att skapa mer av det som är bra med Varberg – mer strandpromenad, mer kontakt med havet, fler mysiga mötesplatser, mer bad, mer samvaro, mer rum för familjen. Mer plats för livskvalitet helt enkelt. Västerports långa kaj blir bostädernas förlängda uteplats med tillgång till bad och båt, restauranger och caféer. Den populära Strandpromenaden knyts ihop med kajen och kommer i fortsättningen gå från Västerport i norr via Kallbadhuset och Fästningen ända till Apelviken i söder.
För att tydligt knyta ihop innerstaden med hamnen pågår redan arbetet med att flytta ner järnvägen i en tunnel. En uppdaterad järnvägsstation innebär klart förbättrade miljövänliga kommunikationer och pendlingsmöjligheter och eftersom den kommer ligga runt hörnet från Västerport placerar det denna nya stadsdel 40 minuter från Göteborg med tåg.

Fakta om projektet

Tillträde:
Ej Fastställt
Typ:
Flerbostadshus
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Antal bostäder:
Antal rum:
1-4
Boarea:
20-100 kvm
Pris:
Ej fastställt
Avgift:
Ej fastställt

Jag är intresserad!

Anmäl ditt intresse för projektet för att få veta mer, när mer information finns

Livet vid havet

Att köpa bostad

Läs mer om hur det är att bo i en bostadsrättsförening. Vilka rättigheter har du, och vilka skyldigheter finns det?

Att köpa bostad

Finansiering

Har du pengar i madrassen? På banken eller behöver du kanske låna? Det finns många sätt att finansiera sin bostad. Läs mer om det här.

Finansiering

Nyfiken på något av våra andra projekt?

Se alla våra projekt
Teaterterrassen Till salu

Teaterterrassen

Nyproduktion i Landskrona

Flerbostadshus, 2-4 rok
1 245 000-4 995 000 kr
Tillträde vinter/vår 2024/2025

Läs mer om Teaterterrassen
Planerad

Cirkus Lorensberg

Nyproduktion i Göteborg

Flerbostadshus, 1-4 rok
Ej fastställt pris
Tillträde ej fastställt

Läs mer om Cirkus Lorensberg
Till salu

Karlatornet

Nyproduktion i Göteborg

Flerbostadshus, Karlatornet, 1 – 7 rok
3750000 – 69395000 kr
Tillträde 2023-2024

Läs mer om Karlatornet