Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Trygghet

Garanti och trygghetsförsäkring för slott och koja

Vi vill alltid att du ska känna dig trygg. Ett bostadsköp är en stor affär, oavsett hur många kvadratmeter du köper. Kanske är det din livs största investering och vi finns här för att hålla dig i handen och garantera att du känner dig säker genom hela processen.

Vi erbjuder dig tillträdesskydd

Som köpare i ett projekt som utvecklas och säljs av Serneke erbjuder vi dig möjlighet att skjuta på tillträdet i upp till tre månader om du inte skulle få din befintliga bostad såld. Innan tillträdesskyddet träder i kraft gör vi alltid en individuell prövning. 

Följande kriterier måste vara uppfyllda: 
> Ansökan måste göras via mail till mäklaren minst en månad före tillträdesdatum.  
> Bostaden måste ha varit ute till en försäljning i minst tre månader före tillträdet. Första visningen räknas som starten för försäljningen.
> Bostadens utgångspris måste vara marknadsmässigt.  
> Bostaden måste ligga ute till försäljning hos en professionell fastighetsmäklare.

Garanti osålda lägenheter

Vi ser till att Bostadsrättsföreningens ekonomi granskas av två av Boverkets auktoriserade intygsgivare, som intygar att ekonomin är tillförlitlig. Vi förvärvar dessutom de lägenheter som inte har sålts. På det sättet drabbas inte föreningen av minskade intäkter från insatser och årsavgifter.

Garantitiden för din bostad är fem år. Efter två år gör vi en garantiavstämning för att försäkra oss om att allt fungerar som det ska. Efter garantitidens utgång gäller en externt tecknad byggfelsförsäkring. Försäkringen gäller när ansvar för fel inte kan utkrävas av entreprenören. Försäkringen gäller i 10 år efter slutbesiktning som görs vid tillträde.