Nyproduktion i Kirseberg, Malmö


En ny stadsdel i gröna Kirseberg

Nybyggda bostäder i ett av Malmös hetaste områden

Malin Wollmer arbetar som resurspedagog på Backaskolan, en skola med klasser från förskola till nionde klass, med en klass i varje årskurs och ca 250 elever. Hon har tillbringat mer än 20 år i Malmö, och hon ser fram emot de nybyggda bostäderna i Sege Park.

I Malmö är det gott att leva

Att bo i Malmö betyder tillgång till mat från världens alla hörn. Inte minst är staden känd för sin falafel som både boende och turister älskar att sätta tänderna i. 

 

 "Det är stora ytor och mycket grönska. Och det är väldigt tryggt. Samtidigt som det är ett väldigt livfullt område."

Malin Wollmer, jobbar i Kirseberg, Malmö

Bo mitt i en blandning

Malmö har fått en revival och blivit hippt. Staden är numer så mycket mer än Zlatan och falafel. Mysiga parker, lekplatser, uteserveringar och barer ger Malmö en kontinental känsla. Hyllie, Västra hamnen, Möllevången, Moriska Paviljongen, Triangeln, Moderna Muséet och Pildammsparken. Det är bara några av alla platser som gör det speciellt att bo i Malmö. 

I Malmö är det svårt att undgå en vriden överkropp – Turning Torso. Skapad av den spanske arkitekten Santiago Calatrava ståtar den skruvade byggnaden högt över staden och sätter en tydlig prägel på Malmös skyline. Skåne och Malmö är också ett mecka för plugghästar och studiesugna. 2018 blev Malmö Högskola Sveriges yngsta universitet – Malmö Universitet. Dessutom firar institutionen 20 år som lärosäte. Utanför Malmö ligger såklart Lund med sitt universitet som bildades 1666 och är Sveriges näst äldsta. 

Här frodas kreativiteten och det finns ingen rädsla för att tänka framåt och nytt. Det finns ingen bättre stad för att bygga ett Neigbourhood hub med fokus på hållbarhet och gemenskap. I Sege Park bygger vi 150 moderna bostadsrätter för dig som vill bo med sköna, gröna, lösningar. 

Läs mer och anmäl intresse till bostadsrätterna i Sege Park >>

Bron förenar Malmö och Köpenhamn (nästan som på tv)

I serien Bron fick vi följa Saga Noréns arbete på "Länskrim, Malmö". Precis som så många andra pendlande malmöbor åkte hon via Öresundsbron till sina danska kollegor hos polisen i Köpenhamn. Saga tog bilen, men de kollektiva pendlingsalternativen är många. Med buss, tåg eller båt tar du dig snabbt till den andra sidan sundet. I dagsläget är det inte tillåtet att gå eller cykla över bron, men cykel- och gångbanor planeras.

Malmö - Sveriges riviera?

Det finns flera populära badstränder vid Malmös kustremsa. Ribergsborgsstranden, Sibbarps Strand och Sundspromenaden är lättillgängliga. Om du har barn finns Lomma Beach lite norr om Malmö där det är långgrunt och lekvänligt.