Nyproduktion i Lorensberg


Platsen där cirkusen kom till staden.

Daniel om trender, kostymer och Avenyn

Herrekipering är ett av hans stora intressen och även om han är ung har han redan hunnit jobba 10 år med herrmode.

Det finns en ökande mode- och kvalitetsmedvetenhet hos män.

– Jag gillar klassiskt herrmode och man märker tydligt nu att allt yngre män är intresserade av kvalitativa kostymer.

Kungsportsavenyn och området kring Götaplatsen har verkligen blomstrat upp under senare tid speciellt

Mona

Lorensberg blir åter igen en färgstark manege

Lorensberg var en gång platsen där cirkusen kom till staden och gav Göteborg en smak av den stora världen. Ett stenkast från Götaplatsen kunde varje Göteborgare se exotiska djur och våghalsiga akrobater i en färgstark manege. Kvarteret var en händelserik mötesplats långt in på 1900-talet och här skapades kulturhistoria efter uppträdanden av legendariska svenska revyartister, men även världsstjärnor som the Beatles, the Who och Jimi Hendrix.

Med stadens kulturscener, prisbelönta restauranger, shoppingstråk och nöjesliv har Lorensberg mer att erbjuda än de flesta andra stadsdelar. Till exempel når du Avenyn, biomys, hockeymatcher och berg- och dalbanor på bara några minuter till fots. Du behöver helt enkelt aldrig oroa dig för att blir uttråkad i Lorensberg. Det är svårt att befinna sig på en mer central plats i Göteborg.

Mona är polis och bor i området:
– Jag brukar rekommendera mina vänner som hälsar på att inte bara strosa längs Avenyn utan även röra sig mot tvärgatorna, det är här man hittar de intressanta delibutikerna, inrednings- och klädaffärerna, vinbarerna och restaurangerna.

Ändå finns en grönskande utemiljö precis runt ena hörnet, och på Heden i andra hörnet väljer du mellan minigolf, beachvolleyboll, basket, fotboll eller varför inte skridskoåkning?

Näckrosdammen – ett vattenhål i storstan

Näckrosdammen, några minuters promenad bakom Götaplatsen är lika vacker vår som höst och lika populär hos barnfamiljer som hos hundägare. Mona och hennes berner sennen Nikki är på väg hem från jobb och hunddagis. Vid Näckrosdammen blir det ett långt stopp för pinnkastning bland höstlöven.

På den kulturella att göra-listan

Lorensbergsteatern är bara en av många punkter på den kulturella to do-listan i Lorensberg. I området finns även Göteborgs Stadsteater, konstmuseum och konserthus, och på en scen på Götaplatsen uppträder ofta artisterna på Göteborgs gratisevent. Även Göteborgs om- och tillbyggda stadsbibliotekt är väl värt ett besök!

Runt hörnet hittar du Heden som har något för alla

Mari Johansson och Niclas Moberg bor idag alldeles intill Heden.

– Vi uppskattar verkligen närheten hit, det är ett andningshål för hela familjen. När man bor med barn inne i stan är det viktigt med närhet till utemiljöer där barnen kan leka och Heden är perfekt för det. Här finns många olika aktiviteter att välja mellan, även för oss vuxna. Dessutom finns ytor för avkoppling som gör att man glömmer att man är mitt inne i centrala Göteborg.