Nyproduktion i Kungsbacka


Nya bostäder i Anneberg

"En trygg uppväxtmiljö för barnen."

Längst inne på gatan i ett av Annebergs mysiga villakvarter bor Stefan och Maria Gustavsson med sina fem barn. Här har de hittat sin oas i ett rymligt hus med fantastisk natur in på husknuten. 

11000 kvadratmeter

Så stort är Kungsmässan som ligger i Kungsbackas mittpunkt. Det är ett populärt resmål, även för de som bor utanför kommunen. Shoppingcentret är känt för sitt fina kundbemötande, det varierande utbudet på butiker och restauranger, samt helhetsupplevelsen. 

"Saknar man storstaden så är Göteborg ändå väldigt nära." 

Karoline Lundberg, dressyrtränare och hästuppfödare

Kungsbacka ger dig lite stad, lite sport, lite skog, lite shopping.

Många vill bo i det som en gång var Danmarks minsta stad - Kungsbacka. Kommunen är väldigt välmående och nu satsas det stort på att expandera staden eftersom intresset för bostäder är så stort. Låt oss förklara varför. Pendlingsmöjligheterna är många. Att pendla till Göteborg eller Varberg är smidigt och går fort. Havet och den oexploaterade naturen är lättillgänglig. Åsa, Särö och Frillesås är självklara naturupplevelser för den som vill kyssa havet eller ta sig en joggingtur med fantastiska vyer. För shoppingsugna Göteborgare lockar Kungsmässan och på Hede Fashion Outlet går det att göra riktiga designer-fynd. 

Idrott är ett viktigt inslag för många Kungsbackabor. Ridning är stort men lika dominerande är fotboll och innebandy och områdets idrottsförening är mycket aktiv med arrangemang inom orientering, friidrott, skidor och mountainbike. 

6 kilometer från Kungsbacka ligger det gamla stationssamhället Anneberg där vi planerar att bygga 150 nya bostadsrätter och hyresrätter. Preliminär inflytt sker 2021 och då kan du alltså förverkliga drömmen om att bo på landet, men ändå ha nära till pendeltåget som tar dig till Göteborg på 22 minuter. Det är en lugn och avkopplande tillvaro omgiven av hästhagar, bäckar och skog. Det enda som bryter tystnaden är barnens lek eller bondgårdens ko-släpp på våren. 

Rör dig i Rigor 

Utanför våra nyproducerade bostadsrätter i Anneberg i Kungsbacka ligger Rigor. Där finns ett omåttligt populärt löpspår, samt mountainbikeleder och möjlighet till orientering. När det är snö görs skidspår. Det är en hub för friluftsliv, motion och idrott. Ta på dig pannbandet och ge dig ut i naturen!  

Ett grönt heaven för golfälskare

I Kungsbacka är det golfsäsong nästan året om. Med 7 olika golfklubbar och 12 banor är området ett mecka för golffantaster. De vackra omgivningarna gör det inte direkt svårare att ta sig ut för att slå några hål. 

Downton Abbey och Melancholia

Utanför Kungsbacka ligger Tjolöholms slott. Det var på Tjolöholms gods som Lars von Triers storfilm Melancholia (med Kirsten Dunst, Alexander Skarsgård och John Hurt i rollerna) spelades in. Idag är slottet ett byggnadsminne och förutom de magnifika byggnaderna och slottsparken, inkluderar verksamheten också olika utställningar. För de små har Emils Katthult byggts i mini-format, där barnen kan leka fritt. Under sommarmånaderna går det att svalka sig på den tillhörande badplatsen, där det också finns ett stort lekskepp där barnen kan leka.