Nyproduktion i Mariastaden, Helsingborg


Rulla mot VéloCity

Nybyggda bostäder i Mariastaden

- Vi behöver inte välja. Jag skulle säga att man får det bästa av två världar här. Det finns en perfekt balans mellan stadsliv och vardagsliv med närhet och enkelhet. Vi behöver inte prioritera, vi kan välja havet, skogen och cityliv på samma gång. Det är lyx.

Det säger Anna, som bor i området.

Linnéaträdgården 

För den fikasugna ligger anrika Pålsjöpaviljongen med våffelservering mitt i skogen men ännu närmare Mariastaden finns mysiga Linnéaträdgården. Här hittar du café, restaurang, butik och handelsträdgård i ett. Detta var tidigare ett trädgårdsmästeri och är nu ett populärt utflyktsmål där du kan handla växter, inredningsdetaljer och äta en god lunch eller middag i en otroligt mysig miljö.

Vi kan välja mellan att bada, sätta oss på en uteservering längs stranden eller ta en promenad i skogen, allt finns där. Ändå har vi hela tiden utbudet i city också.

Henrik, bor i området

VéloCity - ett nytt kvarter i Mariastaden

Det händer mycket i Helsingborg. Här strax norr om stadskärnan ligger Mariastaden, ett ganska nytt, stort bostadsområde med både villor, radhus och flerfamiljshus som snabbt har blivit en mycket populär plats att bo på. Det är inte så svårt att förstå varför; det är välplanerat och genomtänkt, äldre genuina tegelhus från 1920-talet samsas med nybyggda snygga hus i ett lummigt mysigt område där vägarna är uppbyggda i alléer och hästhagar och sommarängar finns runt ena knuten och Helsingborg city runt den andra. Det skapas en alldeles egen atmosfär här bland husen där det finns plats för liv och lek i en lugn och trygg miljö. 

Namnet kommer från S:ta Maria Sjukhus som tidigare huserade i området. Nu är de gamla sjukhusbyggnaderna omgjorda till bostäder och kontorslokaler, och är en grundplåt i den stadsdel som växt fram under de senaste 20 åren. Mariastaden består av flera mindre områden. I Maria Stationsområde kan du flytta in i VéloCity. Ett kvarter med flera etapper. 

Fyra tegelhus skapar ett helt nytt kvarter. Lägenheterna är designade med öppna kök och fönster som ger rejält med ljus. Balkongerna? De är stora och här finns det gott om plats för möblemang. Grillar gör du på innergården där det också finns utrymme för den som föredrar en omgång Uno på picknickfilten.

Planen är att den första etappen ska vara klar för inflytt våren 2023.

Köp mjölk på väg hem från dagis

I takt med att området kring Mariastaden växer utökas också utbudet av service i kvarteren. Idag kilar du snabbt iväg till mataffären, vårdcentralen eller apoteket och här etableras också allt fler restauranger, kaféer och mindre butiker. Här finns flera förskolor och grundskolor från förskoleklass och upp till klass 9. Dessa drivs i såväl kommunal som privat regi. 

Hoppa på tåget!

Från Maria Station når du Knutpunkten (Helsingborg Central) på sex minuter med Pågatåg. Det går även buss till centrala Helsingborg (Knutpunkten) för vidare färd till resten av Skåne och Sverige eller Danmark och världen. Du cyklar enkelt och säkert på cykelvägarna. Med bil når du snabbt motorvägarna E6 och E4.

Etapp 1

Här har 35 nya bostadsrättsköpare hittat sitt hem och livet rullar på.

Etapp 2

Här kan du parkera din cykel och flytta in redan i februari 2024. Här är det inte Frankrikes vidunderliga natur (mellan Perros-Guirec och Mûr-de-Bretagne Guerlédan) som du passerar när du cyklar till centrala Helsingborg eller till stranden för ett dopp i havet. Men det är något minst lika bra. Det är Mariastadens åkrar, ängar och lövskog. Och Helsingborgs stadskärna - som inte går av för hackor

Etapp 3

Inflytt i sista etappen är mars 2024. Känn vinden i håret i Mariastaden. Det tredje huset i cykelvänliga VéloCity har en alldeles särskild utsikt mot grönskan.

Välkommen på visning!

Under visningarna berättar mäklaren mer om bostäderna och projektet. Du får även en rundvandring vid tomten där vi redan är i gång med att bygga husen.