Nybyggda bostäder i Landskrona

Landskrona växer, både på höjden och bredden. Vid Teaterparken byggs Teaterterrassen och Applåden där du kan leva la dolce vita. Teaterterrassen blir med sina 16 våningar Landskronas högsta hus med en majestätisk utsikt. Men det stannar inte där. I Karlslund kan du känna dig som hemma i någon av de 48 nyproducerade lägenheterna på Hemmaplan.

Bo i en stad vid havet

– Landskrona är i sig en avlång stad med hamnar, stränder och hav längs hela kusten. Arkitekturen är fenomenal, det finns fantastiska byggnader här. Nya människor flyttar hit. Gamla landskronabor kommer tillbaka. Det är bara 20 minuter med tåget från Lund och det tror jag passar unga människor, speciellt de som studerar, berättar Håkan som jobbar på Landskrona stad.

 

"Jag tycker att Landskrona är en väldigt vacker stad och det finns aktiviteter för både barn och vuxna här. Citadellet och området omkring är fint med all natur."

Benjamin, landskronabo

Park. Hav. Och city. Med utsikt över hela Öresund.

Landskrona, en historisk stadsmiljö med vackra, gedigna byggnader från flera tidsepoker. Här finns pittoreska små shoppinggator med mysiga caféer och restauranger med smaker från alla världens hörn, perfekta för mys. Landskrona passar dig som längtar efter ett liv bland kultur, gröna parker eller långa cykelvägar. Eller alltihop.

För den kulturintresserade finns det både museum, fotoutställningar och stilfulla byggnader du bara måste se. Starta dagen med en cykeltur och njut av en historisk stad blandad med parker och natur. Är det dags att piffa upp hemmet? Inredningsbutiker finns det gott om!

Kvarteret Jäntan är ett nytt landmärke och ett helt kvarter med ca. 200 bostadsrätter mitt i Landskrona. Kvarteret Jäntan ligger precis mitt emot Landskrona Teater. Den närliggande parken heter Teaterparken och därför känns det självklart att döpa de två olika bostadsbyggnaderna till Teaterterrassen och Applåden.

I Karlslund kan du bo på Hemmaplan. Här bor du nära Karlslundsparken och Karlslundsbadet. 48 nyproducerade lägenheter med preliminärt tillträde vår/sommar 2024.

Premiär för ett nytt kvarter

Den som gillar att öppna sin dörr och ha hela staden till sitt förfogande kommer att stortrivas i Kvarteret Jäntan. Runt hörnet hittar du restauranger med kryddor från alla världens hörn, och vill du avnjuta en kopp kaffe tillsammans med dina vänner en lördag morgon finns caféet direkt nedanför. Därefter kanske det känns skönt med en långpromenad kring Landskronas Slott, även kallat Citadellet. Varför inte passa på att handla hem middagen till kvällen när du ändå är ute och går.

Hemmaplan - nya bostadsrätter i Karlslund

Att bo på Hemmaplan innebär att du, bland annat, har nära till idrottens värld. I Karlslund byggs 47 lägenheter med stora balkonger och mycket ljusinsläpp. Vilken homerun! 

Läs mer och anmäl intresse till Hemmaplan >>

Rör på benen i Karlslundsparken

Efter ett varv i Karlslundsparken kan du låta barnen leka loss på den stora intilliggande lekplatsen med klättertorn, rutschkanor och gungor för alla åldrar. Slå dig ner på en filt i solen och tänd grillen – här kan man hänga hela dagen! För den rastlöse finns ett upplyst motionsspår med skön flis som underlag och ett utegym där man kan få upp lite flås.

I Landskrona finns det mycket att göra

Göran Nyström är verksamhetschef på Landskrona Foto och är väl bekant med Landskrona.
– Att uppleva lugnet och skönheten i parker, runt våra stränder eller på Ven är faktiskt en lyx. Bara att gå omkring i Citadellkolonierna och se alla blommor och de många vackra stugorna är en unik upplevelse. Sedan tänker man ju gärna på god mat när man talar om lyx och då är vi ju rikt försedda med riktigt hög kvalitet genom Erikstorps Kungsgård och Ella i Kyrkbacken på Ven.

Har du sett Magasinhusen?

I Norra Borstahusen står tre bostadshus med 33 lägenheter vardera. Bostäderna byggdes av Serneke och stod klara under 2020. De som flyttat in här ser vidunderliga solnedgångar från balkongen.