Våra bostäder

Detta får du när du köper en Serneke-bostad

Serneke Bostad utvecklar bostäder till dig som är beredd att tänka nytt. Men varför låta det stanna där? Vårt engagemang sträcker sig ut i samhället – allt för att just ditt område ska bli en så bra plats som möjligt att bo på. Det här är vår deal. Det du får när du flyttar in i en Serneke-bostad.

Flexibelt och personligt
Livet kan förändras snabbt. Plötsligt vaknar du upp till barnskrik eller skällandet av en hund. Eller så får du ett oväntat intresse av att bygga modelljärnvägar och behöver ett extra rum där du kan stänga in dig. I de flesta lägenheter från tre r.o.k går det att välja till eller från en vägg. När du bott in dig kan du köpa till personliga lösningar till din lägenhet eller ditt hus via vår app. Det kan till exempel handla om inredning till kökslådor och garderober.

Lokala samarbeten
För att ge dig, dina grannar och ditt område det lilla extra samarbetar vi gärna med lokala företag, föreningar och organisationer. Bor du på Kattvikskajen i Hudiksvall får du det lilla extra av Aktivitetsfabriken. I Landskrona sponsrar vi Landskrona BoIS, vilket är helt perfekt om du bor på Hemmaplan. Och har du hört talas om Drevet i Sege Park?

Care of Serneke
Ett nytt hem innebär oftast många nya saker att hålla koll på. Men du kan vara lugn. Din bostad är kopplad till care of Serneke som samlar och tar hand om allt som är hemma. Här får du tillgång till tjänster som både förenklar och förgyller din vardag. Till exempel alla viktiga bostadshandlingar, bokningar av gemensamma utrymmen, direktkontakt till vår kundservice, och de bästa hemnära tjänsterna. I appen finns dessutom ett community där du har direktkontakt med både styrelse och grannar, om du exempelvis vill låna en slagborr eller få en uppdatering från senaste stämman. Och mycket, mycket mer. Ditt hem i en liten app, helt enkelt.

Dela, låna och reparera
Gänga samman och håll ihop! Den filosofin gäller både för grannar och gamla grejer. I en Serneke-bostad finns det alltid en tydlig mötesplats; kanske en pratbänk eller en gemensam uteplats där du kan umgås med grannarna. Ofta finns ett speciellt hörn för att dela och byta saker med varandra och/eller en verkstad för att reparera och meka.

Klimat och miljö
Det ligger i detaljerna. Bor du i en Serneke-bostad så är det mycket du kan göra i vardagen för att bidra till hälsosamma isbjörnar. Allt från att enkelt källsortera till att hålla koll på hur mycket varmvatten och el du gör av med.

Delningsekonomin är här för att stanna. I storstadsområden samarbetar vi med fordonspooler för att du ska kunna välja bort att äga en bil.

Gröna gårdar
Guldkant? Nej, grönkant. Växter som är ätbara finns på utegården, här planterar vi också växter för biologisk mångfald. Om plats finns ser vi till att fåglarna får ett hem i form av fågelholkar.

En del av nästa generation

Det här är Serneke Bostad >>

Ekonomi och finansiering

Lånelöfte, ränta, pantbrev och amortering. När du köper en helt ny bostad är det ekonomiska ofta en viktig fråga. 

Finansiering av nyproduktion >>

Att köpa nyproduktion

Läs mer om hur det går till att köpa en bostad av Serneke. Från intresseanmälan till att du sätter nyckeln i dörren.

Guide | Att köpa nyproduktion >>