Nyproduktion i Umeå


Här knoppas livet

Nybyggda bostäder i Umeå

I Tomtebo planeras ca 79 st nya bostadsrätter - både lägenheter och radhus.

Vatten och kultur. Och vice versa.

Umeälven rinner som ett pärlband genom Umeå på sin färd mot Norra Kvarken. Den melodisätter staden med sitt porlande. Till skillnad från älven så kan du göra en kulturell avstickare till Norrlandsoperan eller Folkets Hus. 2014 var året då Umeå var Europas kulturhuvudstad.

Urbana Umeå. Utan tvekan.

Bli förförd av björkarnas stad

Björkarnas stad. En stad som har blivit utnämnd till att ha Europas renaste luft, med idrott och kultur nära det norrländska hjärtat. Härifrån kommer stjärnorna Hanna Ljungberg, Assar Rönnlund, Per Elofsson och Jörgen Brink. Lägg till det faktum att det är Norrlands högst befolkade tätort. Ja, det är såklart Umeå vi menar.

Umeå är Norrlandsregionens största stad. Norrlands metropol lockar till sig företag, boende som vill leva stadslivet och sport-och kulturevenemang. Här finns en gedigen blandning av affärer, muséer och restauranger. I kombination med den fantastiska naturen gör detta Umeå till en fantastisk turiststad. Mer stad hittar du inte någon annanstans norr om Gävle. I Umeå bor lite fler än 130 tusen människor. Universitetet drar såklart också mycket folk. 2022 hade Umeå universitet ca. 38 tusen studenter och 150 olika program. Sedan får man inte heller glömma de fem tusen björkarna som invånarna samsas med.  

En av Umeås nyaste stadsdelar är Tomtebo som du hittar vid Nydalasjöns södra ände. Här växer Tomtebo Gård fram i ett samarbete mellan Balder och Serneke. Nyproducerade bostäder i fager natur. Tanken är att bygga ca 300 bostäder i en mix av bostadsrätter och hyresrätter.

Strandpärla mitt i staden

För den som är i Umeå på sommaren och är sugen på ett dopp så är det Bölesholmarna som man ska ge sig av till. Här finns en sandstrand och en badbrygga. Det finns även stora gräsytor att slå sig ner på, och en grillplats. 

Hyresrätter i Tomtebo gård

Bostäderna i Tomtebo byggs i samarbete med Balder som också förmedlar de nya hyresrätterna. På Balders hemsida kan du läsa mer och anmäla intresse. 

Anmäl intresse till hyresrätterna i Tomtebo gård >>

Bostadsrätter i Tomtebo Gård

Lägenheter och radhus vid Nydalasjön. Här kan du läsa mer och anmäla intresse till bostadsrätterna i Tomtebo Gård.


Anmäl intresse till bostadsrätterna i Tomtebo Gård>>