Nyproduktion i Dalarna


Nya bostäder i fjällen

Nybyggda bostäder i fjällen.

I Fjätervålen finns det alpinåkning för alla, oavsett om du väljer snowboard eller slalomskidorna. Pisterna är breda och perfekta för högfartscruising med långa, skärande carvingsvängar.

Perfekt läge

Du hittar Fjätervålen 20 km nordost om Idre. Fjällets topp når 1002 meter över havet. Längsta nedfarten är 3km lång och har en fallhöjd på 317 meter. 

Backar, pister, längdskidor, vandringsleder, mountainbike - you name it.

Serneke utvecklar Fjätervålen till din självklara fjälldestination. 

Fjätervålen är alltid på topp

I norra Dalarna innan gränsen till Härjedalen, ståtar Fjätervålen. Även om det är Dalarnas högsta skidbacke är Fjätervålen en undangömd oas och en väl bevarad hemlighet för skidälskare, både för proffs och skidsemestrare. Här hittar du lugnet, nära men ändå långt från stojet på andra skidorter.

Med 18 nedfarter, skiduthyrning, livsmedelsbutik och värdshus finns det allt som en liten skidort behöver. Men vi vill mer. Vi vill att fler ska upptäcka denna fantastiska plats och det fängslande läget. Därför kommer vi att bygga ut Fjätervålens centrum och ortens skid- och friluftsanläggning. Det blir en helt ny och hållbar skiddestination. Stugor, lägenheter, hotell och en utveckling av skidanläggningen med backar, liftar och långfärdsspår.

Vad händer då under sommaren när snön försvunnit? Då framträder ett grönskande fjäll. En ny lift innebär att det är lätt att ta sig upp på berget för att uttnyttja sluttningarna för mountainbike-åkning eller vandring på myrar och omkringliggande fjäll. För den matglade bjuder naturen på många härligheter. Vad sägs om egenplockade hjortron och blåbär i filen du fått direkt från den lokala bonden?

Sagolik längdskidåkning

Blå himmel och skimrande fjäll. Sol som glittrar över snötunga trädtoppar. Du flyter fram i ett drömskt, vitt, landskap. Jepp, det är Fjätervålens längdskidåkning det handlar om. Förutom de befintliga längdåkningsspår som finns idag kommer rutter att förlängas så att du kan njuta av längre spår i det norrländska naturlandskapet. Glöm inte kaffetermosen utifall du vill ta en paus.

Högklassiga pister

Fjätervålen håller hög klass och är en favorit för många alpina klubbar som gärna förlägger träning och tävlingar här. Backarna uppfyller internationella FIS-kraven för slalom, storslalom och super G damer. Flera gånger har Fjätervålen varit arena för den svenska eliten i SM i storslalom.

Skidåkning för den mer äventyrliga

Fjätervålens norrsida tillåter en mer avancerad alpin skidåkning. För dig som är mer äventyrlig och älskar friåkning och off pist kommer en lift att byggas som gör det lättare att ta sig upp.

3 tips för när du vill ta ett break från backarna

- Om du vill ta en paus från skidåkningen kanske du vågar dig på en renraid - det vill säga, åka släde efter en ren.
- För hundälskare finns det utflykter där du kan åka hundspann.
- Packa matsäcken och hyr en skoter på Fjätervålens snöskoteruthyrning. Det finns också arrangerade skoterturer.