Nyproduktion i Trollhättan


Bland trolska skogar och vattenfall

Nybyggda bostäder i Trollhättan

På två olika lägen i Trollhättan planeras nya bostäder - Citygården och Vårvik. Två olika kvarter för dig som vill tänka nytt!

Den växande staden

Trollhättan blir hemstad för allt fler och staden är fokuserad på nå sitt mål på 70 000 invånare år 2030. Den egna högskolan och entreprenörandan i staden bidrar starkt till utvecklingen. Den härliga naturen gör att de som en gång flyttat till Trollhättan gärna stannar.

– När jag ger mig iväg på mina löprundor i skogarna här omkring slås jag varje gång av vilken häftig natur vi har med urskogar, vattenfall och älven. Det känns mer som en äventyrslöpning varje gång, säger Fredrik som bor och jobbar i staden.

"Trollhättan och jag är väldigt kompatibla. Ska jag bo i Norden ska jag bo i Trollhättan."

Fredrik, bor och arbetar i Trollhättan

Letar du nybyggt i Trollhättan?

Omgiven av trolska skogar och magiska vattenfall ligger Trollhättan. En småstad i hjärtat men storstad i sinnet brukar man säga. Staden växer ständigt och har stora visioner för framtiden.

– Jag gillar Trollhättan väldigt mycket för den kulturella biten, staden är duktig på att skapa mysiga miljöer och arrangera aktiviteter för alla åldrar. Man är mån om att få sina invånare att trivas och rustar upp och bygger nytt med eftertanke. Att Göta älv flyter genom centrum gör mycket, det för med sig liv och rörelse, berättar Jenny som bor i Trollhättan sedan 20 år tillbaka.

Under sommartid kan du på någon av uteserveringarna nere vid Göta älv följa båtarna som tar sig genom slussarna mot Vänern eller havet. I centrum finns flera gator fyllda med affärer, restauranger och fik. Och det är svårt att missa den charmiga barbershopen Sharper of Sweden. Här hittar du Jesper och Martin som ganska nyligen slagit sig ned i Trollhättan med sina familjer.

–Vi bodde i Göteborg tidigare och uppskattar att det finns kvar inom räckhåll, på en dryg halvtimme är man där. Men ur ett boendeperspektiv är Trollhättan perfekt. Man kan bo centralt men ändå lugnt, och har man småbarn är det enkelt med förskoleplats och det finns ett stort utbud på aktiviteter, berättar Jesper och Martin.

Naturen kring Trollhättan är lätt att fascineras av. Under sommarmånaderna dånar de mäktiga Trollhättefallen som lockar storpublik. Att se 30 000 liter vatten per sekund forsa ner är spännande för alla. En kort bilfärd bort finns Halleberg och Hunneberg, tvillingbergen som blivit favoriter för de som vill hajka eller cykla mountainbike.

Lantmäteriingenjör, sjuksköterska, 3D-animatör eller proffs på digitala medier? 

Centralt i Trollhättan ligger Högskolan Väst som erbjuder kurser och utbildningar inom bland annat IT, media, teknik och ekonomi. Oavsett om du inte har påbörjat din akademiska utbildning, eller bara vill byta bana i livet, så är högskolan en naturlig plats att söka sig till. 

Med ca. 12 000 studenter, och ungefär 600 anställda är Högskolan Väst en källa som gör Trollhättan rikare på kunskap, idéer och arbetskraft. 

Klipp!

Många tycker det är speciellt med Trollhättans filmmagi. Det här är vårt svenska Hollywood tack vare Film i Väst som har sin inspelningsstudio här. Hälften av all svensk långfilm spelas in i Trollywood och du lär känna igen dig inte bara en gång när du går på stadens gator. Vill du ha ännu mer stjärnglans finns så klart en Walk of Fame där alla stora filmstjärnor lämnat handavtryck.

Ett förförande fall 

32 meter. Så lång är fallhöjden på Trollhättefallen, ett vattenfall som är ett av Sveriges mest fascinerande naturfenomen. I juli varje år arrangeras Fallens dagar, Sveriges äldsta stadsfestival. Under festivalen öppnas slussarna flera gånger per dag och besökarna får se de majestätiska vattenmassorna forsa fram. Festivalen bjuder också på musikuppträdanden och andra roliga aktiviteter för alla åldrar. 

Citygården - besvärsfritt i centrum

För den som vill bo centralt är Citygården något att längta hem till. I södra delen av centrum, ett kvarter från Drottningtorget, planeras nya bostäder med en fin innergård.

Anmäl intresse till Citygården >>

Vårvik - en hållbar stadsdel 

På den anrika marken där Stridsberg & Biörck bland annat tillverkade sågblad planeras en ny stadsdel med hållbarhet som ledmotiv.

Anmäl intresse till Vårvik >>