Nyproduktion i Varberg


Vision, vind och vatten

Bo vid havet i Varberg

En helt ny stadsdel, på kajen vid havet - med svalkande morgondopp och solnedgång från balkongen - visst låter det nästan för bra för att vara sant? Men det är vad som väntar dig i Västerport, Varbergs nya spännande bostadskvarter där västerhavet rullar in.

"Jag har aldrig haft längtan att bo någon annanstans"


På barnens badstrand intill Kallbadhuset träffar vi Johanna och hennes dotter. Johanna är född och uppvuxen i Varberg och har aldrig övervägt att flytta härifrån
- Jag tycker att Varberg har det mesta av det bästa. Jag har aldrig saknat något här. Utbudet av butiker och nöjesliv, utbildning och jobb har alltid varit bra. Det bästa är ju så klart närheten till havet och baden, det präglar nog de flesta Varbergsbor. Jag skulle inte kunna tänka mig att vara utan det.

Det bästa är ju så klart närheten till havet och baden, det präglar nog de flesta som bor i Varberg.

Johanna, född och uppvuxen i Varberg

Nya Varberg in the making!

Kring torget i Varberg samlas genuina caféer med lång historia (fikat är heligt - även här), välkomnande trendiga restauranger, barer och butiker som ligger vägg i vägg med de större etablerade varumärkena. Varberg har faktiskt fått pris för sin mysiga stadskärna. Här finns också stadens välkända spahotell Asia Spa.

Varberg förknippas med Apelvikens långa sanddyner och sandstrand, även känd för att vara en av Sveriges bästa surfstränder. Här hänger coola kite-, vind- och vågsurfare i alla åldrar och kanske är detta landets bästa strandhäng? Vårt eget lilla Venice Beach. Utmed hela viken ligger ett pärlband av mysiga restauranger och barer. Detta är också platsen för den årliga populära sommarfestivalen Hallifornia. Och Varberg har bestämt sig - Sveriges bästa surfstrand ska bli Europas ledande surfdestination med nytt surfhus, större tillgänglighet till stranden och nya mötesplatser. Surf’s up!

Varbergs kommun planerar att totalt bygga 2 500 nya bostäder i Västerport. Och här ska det finnas något för alla. Ett riktigt trevligt område för promenader, fikapauser och shopping.

Västerport

Det nya och det gamla Varberg länkas ihop genom att flera av stadens gator kommer sträcka sig ända ner till havet. Visionen med Västerport är just att skapa mer av det som är bra med Varberg - mer strandpromenad, mer kontakt med havet, fler mysiga mötesplatser, mer bad, och mer rum för familjen.