Nyproduktion i Järfälla


Järfälla sätts i rörelse

Nybyggda bostäder i Järfälla

Sedan 2005 bor Sara i Järfälla kommun tillsammans med man och två söner. När det var dags för att flytta från centrala Stockholm till villa föll valet på Järfälla. Hon har aldrig ångrat flytten.

Ska vi ses om 20 minuter?

20 minuter tar det att åka pendeltåg mellan Järfälla och Stockholms Central. Tunnelbanan byggs ut till Järfälla - när den står klar är det bara att välja om du ska ta den blå linjen eller pendeltåget. Om du inte är hurtig nog att cykla?

"I Järfälla får man mycket utan att lämna kommunen."

Sara, bor i Järfälla 

Ett sprillans nytt Järfälla

Vid Mälarens östra strand ligger Järfälla, och i kommunen händer det minst sagt spännande grejer. Järfälla växer så det knakar, och är en av de snabbast växande kommunerna i landet. År 2030 spår kommunen att det kommer att bo 115 000 personer i Järfälla, jämfört med dagens 76 000 invånare. Det är inte så konstigt att vi vill vara med och skapa Järfällas nya centrum, som såklart inte kan bli annat än spektakulärt! 

Närheten till naturen och Mälaren, samtidigt som att det är lätt att pendla till Stockholm gör Järfälla till ett område som allt fler får upp ögonen för. Många som bosätter sig i Järfälla idag kommer från andra delar av Stockholms län. En av dem är Sara, som 2005 flyttade från Centrala Stockholm till Järfälla.
- Du bor i en kommun med ett lugnare tempo och nästan lite småstadskänsla men har ändå närheten till pulsen i centrala Stockholm. I Järfälla får man mycket utan att lämna kommunen.

Järfälla kommun arbetar aktivt med hållbarhet och invånarnas hälsa. 2017 bestämde kommunen att de vill bli en Fairtrade City. Cykel- och gångvägar, bättre möjligheter till kollektivtrafik och fler laddplatser för elbilar är ett steg i den riktningen.

Inte minst tycker Sara att det satsas på träningsutbudet och hälsa.
- För att vara en mindre kommun så är utbudet på träningsmöjligheter väldigt stort, det finns padel, badhus, fotboll, ishockey ja listan kan göras lång.

I Järfälla planeras Barkarby City - ett boende med bra glid >>

Ett gymnasium med HBTQ-certifiering

Med HBTQ-certifieringen har Järfälla gymnasium påbörjat ett förändringsarbete för en än mer öppen och inkluderande skolmiljö, och ett välkomnande bemötande av besökare utifrån ett HBTQ-perspektiv. 

I Ängsjö är det svårt att inte slappna av

Längst i norr vid Mälaren, cirka 4 km norr om Stäket i kommunens nordspets, ligger Ängsjö friluftsgård och friluftsområde. Här kan du aktivera dig året runt, vare sig du vill träna, motionera lite lätt, bada bastu, uppleva naturen eller bara få frisk luft. Om du har tur kanske du till och med får syn på ett rådjur eller älgen - skogens konung.

Bild: Mikael Nasberg