Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

Nyproduktion i Norra Borstahusen


Bo vid naturen, men med lite puls

"Det bästa är att kunna erbjuda något nytt"

Jonas är krögare på den populära restaurangen Erikstorps Kungsgård i Borstahusen. Här finns ett genuint matintresse, menar han.

Pedagogik som stärker barnen till självständiga individer

Säbyholms Montessoriskola ligger idylliskt, mitt i ett varierande grönområde. Och alla barn är ute i naturen varje dag. Skolan i sig har ett spännande historiskt arv. På 1970-talet var Säbyholmsgård en av Skånes största gårdar. Nu är det fullt av barn i åldrarna 1 till 16. Vad gäller pedagogiken på skolan handlar det om att se till barnens unika behov. 

”Vi gillar att det finns fina promenadstråk, golfbana och andra aktivitetsmöjligheter i närheten. Ett stort plus är havet och naturen.”

Gift par i området

Livskvalitet vid havet i Skånsk idyll

Borstahusen är en idyllisk fiskeort i nordvästra Landskrona med mycket att erbjuda. Här bor du mitt i naturen i ett lugnt och skönt område, men ändå precis vid stan. Du har närhet till allt du behöver i vardagen, förskola, skola och kollektivtrafik har du i området. Landskrona city och motorvägen ligger bara ett stenkast bort. Borstahusen är ett optimalt pendlingsläge för både bil och tåg med tjugo minuter till Helsingborg och runt halvtimmen till Malmö.

Sen finns ju allt det där andra, det du vill ha när du är ledig eller bara känner för att slappa lite. Varför inte snöra på dig golfskorna och gå några hål på den intilliggande golfklubben? Kanske vill du hellre bara gå ner i småbåtshamnen och dra in havsdoften, eller ta ett dopp från badbryggan på stranden. En kvällspromenad genom parkerna är inte fel, och varför inte sätta sig i grönskan med picknickkorgen? Annars kan du alltid njuta av en god middag på någon av restaurangerna.

Från Landskrona tar du enkelt färjan över till den gröna ön Ven för att spendera en mysig dag med familj eller vänner. Cykla bland rapsfälten och åkrarna, besök Tycho Brahe Museum och ät rökt fisk nere i den lilla hamnen i Kyrkbacken.

I Norra Borstahusen bygger vi Magasinhusen. Här kan du läsa mer och anmäla intresse för att få mer löpande information om de nyproducerade bostäderna. >>

Peter njuter av Borstahusen. Och av livet.

I solskenet en kylig förmiddag i november är det ganska lugnt i Borstahusens hamn. Några börjar dagen med en promenad och tar vägen genom fiskeläget. I övrigt är det mest fiskemän på plats. Dagens fångst lastas av. Och en hel del av fisken hamnar i fiskbutiken Hamnens Hörna där man samtidigt preparerar för dagen. En annan som begett sig ut i friska luften är Peter. En pigg pensionär som bott länge i området. Och en vandrande finne som han skämtsamt beskriver sig.

– Jag njuter av livet varje dag, och här kan man ju hitta på vad som helst. Hamnen har blivit levande med både fiskbutiker och restauranger. Och sommartid är det mycket folk som rör sig här.

Några av de bästa tipsen

 

Pumphusets restaurang i hamnen
Ligger precis vid vattnet med utsikt över sundet och ön Ven. Restaurangen är en del av kulturhuset Pumphuset, de har öppet året runt och serverar såväl fisk- som kötträtter. Testa gärna Pumphusets fiskgryta, 195 kronor.

Vandringsleden
Sträckan mellan Borstahusen och Glumslöv bjuder på allt från kullar och ättegravar till en grymt fin utsikt och vacker kustlinje. Här stöter du på både militär- och industrihistoria. Under vandringen kan du passa på att äta gott och ta ett dopp i havet.