11 jan, 2021 / Knytkalaset, social hållbarhet, Sege Park

Hört talas om Drevet?

Har du hört talas om Drevet? Alltså inte journalister som jagar någon politiker eller kändis, utan ett socialt företag med driv. Därav namnet. Drevet är ett företag som skiljer sig helt från alla andra. De drivs inte av vinst eller ekonomi utan av hållbarhet och inkludering.

”Vi startade som ett ABF-projekt med finansiering av Allmänna arvsfonden. Syftet med projektet var att lära ensamkommande ungdomar olika typer av hantverk och samtidigt starta, utveckla och driva ett arbetsintegrerande socialt företag i form av ett kooperativ tillsammans med deltagarna i projektet” berättar Barry Mc Donald, projektledare på Drevet.

 

De senaste åren har de jobbat med olika uppdrag för bla IKEA och Malmö stad. Och planen är att de ska finnas i Sege Park. En självklarhet eftersom visionen passar så bra in i platsen för Knytkalaset. Hållbarhet och inkludering! De kommer hålla till i en av de befintliga byggnaderna och driva sin verksamhet därifrån med snickeri, metallverkstad och cykeltillverkning.

Vi ser framför oss hur vi kan hålla utbildningskvällar i olika typer av hantverk och återbruk, berättar Barry. Till exempel en kvällskurs i snickeri och restaurering av gamla möbler eller en öppen verkstad där du kan få hjälp med att laga punktering eller reparera din cykel.

Läs mer om Drevet här >>

 

Vill du flytta in i Knytkalaset? Kolla in lediga lägenheter här >>