29 mar, 2021 / Intervju

Flytta in i Sege Park

Frida Bokor och hennes sambo Jonas har köpt en fyra på 84 kvm till sig och dottern Idde och längtar efter att flytta in.

– Vi hade letat både större lägenhet och hus under lång tid, och när jag såg en annons på Instagram om detta kändes det som en väldigt rolig lösning. Det känns verkligen jättespännande, det ska vara solceller på taket och fokus på gemensam odling och neighbourhood sharing, vilket ger mig uppfattningen att man kanske kommer lite närmare sina grannar än i ett vanligt lägenhetshus.

 

Hela området ska genomsyras av hållbarhet och delning. Målet är att skapa gemenskap och hållbara lösningar, både för människa och miljö. Några exempel är växthus, återbruksstation, öppen dagvattenhantering, lokala energikällor, smart elnät och självförsörjande gatubelysning. Bredvid Knytkalasets bostadsrätter kommer det att byggas ett mobilitetshus som ska innehålla bilpool och lådcykelpool. Det blir dessutom det första parkeringshuset som byggs helt i trä, av miljöskäl.

 

I området finns idag flera byggnader med höga kulturhistoriska och arkitektoniska värden som kommer att tas tillvara.

– Det känns bra att de behåller de befintliga byggnaderna som stått där länge, att man blandar nybygge med gamla byggnader, tycker Frida.

– Och att de nya byggnaderna blir både hyresrätter och bostadsrätter bjuder in till en mångfald, vilket också är en anledning till att vi vill flytta dit.

 

– Jag tycker väldigt mycket om att området byggs i en redan uppvuxen park, man flyttar inte till ett nybygge utan träd, utan vi kommer komma till ett område där det redan finns mycket växtlighet. Sen är det också bara ett stenkast till mysiga Beijers Park.

 

Frida och Jonas ser fram emot att få sätta sin egen prägel på sitt nya område:

– Det ska finnas gemensamma lokaler som vi i föreningen kan få vara med och påverka vad vi ska göra med. Jag kan tänka mig ett gym, eller ett snickeri kanske!

 

Käs mer och se lediga lägenheter i Knytkalaset här >>