Du har valt bort cookies.


Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt bostadssurfande framför dig.

28 okt, 2019 / 3 frågor, entreprenadingenjör, bygga hus

3 frågor till Frida Granath, entreprenadingenjör

Vad har en entreprenadingenjör för roll i ett bostadsprojekt? Vi frågade Frida Granath som jobbar på Sernekes kontor i Helsingborg, och som bland annat är involverad i Oceanhamnen. 

 

Vad innebär det att vara en entreprenadingenjör?
Jag gör lite allt möjligt då jag är stöttepelaren till platschefen och projektledaren. Jag håller koll på all dokumentation, ser till att det flyter ute i produktionen och hjälper till med diverse. Det jag gör mest är att jag gör inköp av material och underentreprenörer. Då börjar jag med att läsa in mig på handlingar, diskuterar med platschefen hur vi ska lägga upp det, sammanställer en förfrågan, ringer runt till olika företag för att kolla intresset för att lämna pris, gör ett utskick, jämför de inkomna offerterna, förhandlar och till sist skriver kontrakt.

Vad är roligast/svårast i ditt yrke?
Det som är roligast, men också det som är svårast, är att få vara spindeln i nätet och binda ihop alla lösa trådar. Jag får därav syssla med väldigt olika saker och ingen dag är den andra lik. Men det är svårt att hålla så många tankar i huvudet samtidigt och därför är mitt anteckningsblock min bästa vän!

Vad är ett hem för dig? 
Jag har massa åsikter hur jag tycker en bostad ska vara, planlösningen, läget, bekvämligheter etc, men det jag tycker skiljer ett hem från en bostad är känslan av frihet och lugn. En plats där man kan få gömma sig från världen ett tag och hämta kraft. Jag tror alla kan relatera till känslan av att komma hem.