Nyproduktion i Strömstad


Ett västligt guldkorn

Nybyggda bostäder i Strömstad

Just nu har vi inga pågående projekt i Strömstad.

Att vara granne med Norge är inte fel

Strömstad är en underbar sommarstad men är ett lika populärt besöksmål även under övriga årstider, mycket tack vare närheten till Norge. Vackert värre är det också.

"Det här är en väldigt levande och välmående idyll året runt, speciellt för att vara en liten kustort."

Roger Hansson, Strömstadsbo.

Bo med salta vindar och varma klippor

Strömstad är en riktig pärla med saltstänk från västkustens vatten och unika naturupplevelser. Här njuter 13 000 åretruntboende av närheten till Kosterhavet och under sommarmånaderna fylls den stora hamnen och de bohuslänska klipporna av sommarens gäster.

Med kusten så nära inpå kan du känna skillnaden i luften: lite renare och lite friskare. Kanske är det därför fler och fler väljer Strömstad som sin hemort. Barnfamiljer som söker sitt första hus och en trygg miljö, pensionärer som vill bo nära hav och natur – Strömstad passar de allra flesta. Turismen och gränshandeln har en positiv inverkan på samhället, allt som behövs finns på hemmaplan. Utbudet av restauranger, caféer och krogar, men även skolor, småbutiker, konstgallerier och annan shopping är stort längs gatorna och bryggorna i Strömstads kärna. Evenemangen avlöser varandra året runt, bland annat anordnas både små och stora arrangemang i stadens idrottshallar, ishall och badhus.

När sommarens livligare månader övergår till höst infinner sig ett lugn hos de som bor här året runt. Många tycker att det är nu skärgården är som vackrast och när höststormen väller in över bryggorna kan du njuta av skaldjuren när de är som allra bäst. Vill du dra upp din egen skaldjursmiddag löser du det enklast genom att haka på en av alla hummersafarin som anordnas. Om du inte har din egen hummertina förstås?

En pärla ute i havet

Hit åker du med egen båt eller med någon av Kosterbåtarna som går från bryggan i Strömstad flera gånger om dagen. En underbar plats, sommar som vinter. Här finns en del snorklingsleder att utforska, så badkläder är definitivt ett måste när vattnet blivit ljummet.

– Koster brukar ligga i topp vad gäller flest soltimmar i Sverige och det är en otroligt vacker plats. Här blir det många besök på sommaren, ett idealiskt ställe att hyra cykel på för att ta sig runt. Gillar du havet så är miljön runtomkring Strömstad den absolut bästa, berättar strömstadsbon Roger.