H22 i Helsingborg


Mot framtidens stad

H22 City Expo

30 maj - 3 juli 2022 ägde H22 City Expo rum i Helsingborg. Serneke medverkade med Alone Together, ett forskningsprojekt om framtidens boende med ambitionen att utveckla ett koncept som bygger bort ensamhet.

Havoteket 

Till mässan H22 City expo 2022 utvecklas Havoteket. Det blir en hållbar och urban mötes- och utbildningsplats för alla som är nyfikna på frågor kopplade till rent vatten och hav. Konceptet för Havoteket tas fram i ett samarbete med Helsingborgs stad, Hemsö, Tengbom arkitekter och Helsingborgs hamn.

H22 kallas satsningen som Helsingborgs stad gör för att i framtiden bli ännu smartare och mer hållbart. 

Ett smartare Helsingborg

Vid Öresunds smalaste del ligger Helsingborg. Citykärnan bjuder på både kultur, shopping, strandpromenader och mysiga parker. När du vill ha lite sydeuropeisk feeling når du snabbt den närmaste grannstaden Helsingör med en kort färjetur. 2020 utnämndes staden till en av Europas hållbaraste av EU-kommisionen då de kom på andra plats i European Capital of Innovation Awards 2020.

Genom H22 satsar Helsingborg på framtiden. Exempelvis Oceanhamnen som växer fram till en levande ny, spektakulär, stadsdel. Tänk dig en hel stadsdel byggd på öar. En stad i staden där människan är i centrum. Bokstavligen. Här bor du inte bara med vidunderlig utsikt övre sundet. Havsbadet i Oceanhamnen kopplar ihop Oceanpiren och Oslopiren och innehåller en djuphavspool med hopptorn, en motionsbassäng och bassängdelar för både barn och vuxna.

Delningsekonomi som en del av hållbarhetsarbetet

När vi pratar om hållbarhet är nämns ofta delningsekonomi som en viktig del. Fenomenet kommer från engelskans sharing economy och beskriver olika sätt att hyra, dela eller låna saker. Grundtanken är att göra resurser tillgängliga för alla. Här kan du läsa mer om delningsekonomi och hur du kan dra nytta av det i en Serneke-bostad.