Bostäder Anmäl intresse

Karlatornet

Bo i Karlatornet

Karlatornets lägenheter släpps till försäljning i etapper. I bostadsväljaren kan du se pris samt planlösning på de lägenheter som är till salu just nu, och vilka som kommer släppas senare.

Se lägenheterna

Tänk hotell, fast hemma

Som boende i Karlatornet har du tillgång till flera faciliteter i byggnaden. Ta hissen direkt ner till hotellets gym och spa med relax, pool och bastu. Hissen kan du också ta till garaget under Karlastaden eller till våning 15 där den gemensamma terrassen finns. I kylrummet på entréplan kan du hämta livsmedel du beställt på nätet. I tornet får till och med hunden sitt; välkommen till Karlatornets eget hundspa.

Designat av världens främsta arkitekter

Skidmore, Owings & Merrill som ritat Karlatornet ligger bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader, t ex Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York. Den internationellt kända arkitektbyrån har vunnit fler utmärkelser än någon annan.

Pris: 3 750 000 - 69 395 000 kr
Avgift: 3 757 - 10 454 kr
Bostäder: 611
Lediga bostäder: 35
Typ: Lägenhet, Karlatornet
Boarea: 24 - 370 kvm
Antal rum: 1 - 7 st
Tillträde: 2023-2024
Upplåtelseform: Bostadsrätt, äganderätt

Välkommen upp, välkommen hem

Föreställ dig en plats som ingen tidigare upplevt, högt, högt över Göteborg. Här bor du med milsvid utsikt över staden i en modern lägenhet, omsorgsfullt designad av några av Sveriges främsta arkitekter. Du har tillgång till gym, spa och hotellservice – beställ upp middagen, skicka ner tvätten eller få städat inför helgens middag. Här tar du hissen direkt till minglet på den gemensamma takterrassen eller ner till folkvimlet bland butiker och restauranger i Karlastaden, Göteborgs nya stadsdel. 

Karlatornet blir med sina 245 meter och 73 våningar Nordens högsta byggnad. Lägenheterna utgår från ett modernt helhetstänk med noga utvalda material och genomtänkta planlösningar där utsikten står i fokus. Fönster från golv till tak, genomgående golvvärme, eleganta förvaringslösningar och tidlösa material förhöjer känslan.

Försäljning pågår
Försäljning pågår just nu - se aktuella lägenheter här. För mer information är du välkommen att kontakta våra mäklare.

Camilla Johansson Cederlöf

Mäklare Karlatornet High Rise, Twisten och Skylevel
Ring 072-210 57 00
Skicka e-post

Marie Guregård

Mäklare Karlatornet High Rise, Twisten och Skylevel
Ring 072-200 75 70
Skicka e-post

Niklas Berntzon

Mäklare Karlatornet Penthouse
Ring 076-889 97 80
Skicka e-post

Intresseanmälan

Vill du bo högst i Norden? Anmäl ditt intresse för mer information.

Obligatoriska fält

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

Fakta om Karlatornet

 • Bostäderna

  I Karlatornet finns 611 lägenheter i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt. 

   

  Karlatornet Studio Apartments
  18 lägenheter, våning 3-4. Upplåts med äganderätt.


  Brf Karlatornet 1:1 (Koncept High Rise)
  257 lägenheter, våning 5–27

   

  Brf Karlatornet 1:2 (Koncept High Rise)
  100 lägenheter, våning 28–37

   

  Brf Karlatornet 1:3 (Koncept Twisten)
  168 lägenheter, våning 39–57 

   

  Brf Karlatornet 1:4 (Koncept Skylevel)
  56 lägenheter, våning 59–66 

   

  Karlatornet Penthouse
  12 lägenheter, våning 70–73. Upplåts med äganderätt.

 • Hissarna

  Det finns fem höghastighetshissar i Karlatornet. Tre av hissarna går hela vägen från garagevåningarna till toppen, de andra två går mellan entréplan och våning 36. Ett intelligent styrsystem som är väl beprövat i höga hus runt om i världen gör att du inte behöver vänta längre än nödvändigt. Och när du väl är inne tar hissen dig snabbt och smidigt till din våning. Hissarnas maxhastighet uppgår till hela 30 km i timmen. Det innebär att det tar ungefär en halv minut att åka upp till våning 70 utan stopp.

 • Parkering

  Som boende i Karlatornet tar du smidigt hissen ner till garaget i två plan som ligger under Karlastaden. Här finns ca 700 parkeringsplatser som samnyttjas med övriga boende och besökare i Karlastaden genom ett så kallat flytande parkeringssystem, vilket innebär att man inte har en fast plats utan hänvisas till ledig plats i garaget. Parkeringsplats hyrs direkt genom ett parkeringsbolag, månadskostnad varierar beroende på val av abonnemang. Vissa lägenheter är garanterad möjlighet att hyra parkeringsplats, därefter fördelas tillstånden genom ett kösystem. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

 • Faciliteter och service

  Karlatornet är på flera sätt ett boende utöver det vanliga, där tillgång till utvalda faciliteter ingår i månadsavgiften. Dessutom finns möjligheten att ta del av den service som erbjuds av det intilliggande hotellet mot tillkommande kostnad, som exempelvis room service, tvätt och städning.

   

  • Gym på våning 2 i Karlatornet
  • Tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår kostnadsfritt i Skylevel och Penthouse)
  • Möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad)
  • Lobby med reception
  • Takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling
  • Bio-/aktivitetsrum
  • Bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass
  • Kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar
  • Skötselrum för hunden
  • Medlemskap i bilpool
 • Förråd

  Som boende i Karlatornet har du antingen ditt förråd finns inom lägenheten och/eller i externt förråd. De externa förråden är placerade i källaren samt på utspridda våningsplan i Karlatornet.

 • Bilpool och kollektivtrafik

  Som boende i Karlatornet ingår ett medlemskap i bilpool som kommer finnas i nära anslutning till tornet. Karlastaden kommer att ha mycket goda förbindelser till centrum och övriga Göteborg via kollektivtrafik. Med flera buss- och båtlinjer når du centrum på under 10 minuter. 

Karlatornet Studio Apartments. För dig själv, företaget eller någon helt annan.

Välkommen till Karlatornet Studio Apartments - 18 nya lägenheter på våning 3 och 4. Nästan markkontakt, men med tillgång till alla Karlatornets höjdpunkter. Materialen i lägenheterna är av hög kvalitet, takhöjden väl tilltagen och designen skapad av några av Sveriges främsta arkitekter.

Lägenheterna upplåts med äganderätt. Smidigt för dig som är företagare som fritt kan låna ut lägenheten till medarbetare eller kunder. Köper du lägenheten som privatperson kan du göra bostaden till ditt eget hem eller enkelt hyra ut den till någon annan när du vill.

Karlatornet Penthouse. Som att äga en villa 240 meter upp i luften.

Högst upp i tornet ligger Karlatornet Penthouse. 12 exklusiva lägenheter som upplåts med äganderätt. Här finns möjlighet till ett boende utöver det vanliga, i alla avseenden. Varje detalj är noga genomtänkt, inredningen är av högsta klass och materialen valda med yttersta omsorg. Takhöjden är väl tilltagen, från drygt tre meter upp till åtta meter med dubbel takhöjd. Precis som i övriga Karlatornet sträcker sig alla fönster från golv till tak för att ta till vara på den magnifika utsikten. I flera lägenheter finns en privat vinterträdgård med öppen spis och vikdörrar i glas. Öppna upp och njut av friheten, 240 meter över staden.

I en digital 3D-modell kan du nu vandra runt fritt i en av Karlatornets topplägenheter och uppleva känslan att bo i en av Nordens högst belägna bostäder.

Digital rundvandring i Karlatornet Penthouse - till modellen.

Karlatornet Skybar. Mer sky än någon annan bar.

Högt över Göteborg med utsikt över hav och land ligger Karlatornets skybar. Med restaurang, lounge och utsiktsplats på våning 69 blir detta en unik miljö för speciella tillfällen och en självklar attraktion för alla som besöker staden. Välkommen upp, upp, upp.

En stadsdel som syns på håll

Karlatornet växer fram i den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen. En blandstad på höjden med lika många möjligheter som människor. Här skapas en ny stadskärna som lever dygnet runt, året runt. Totalt åtta kvarter med cirka 2 000 bostäder, hotell, kontor, noga utvalda butiker, restauranger, kultur och service. Läget är optimalt, vackert beläget precis vid Göta älv. Området binds samman med övriga centrum genom täta busslinjer och färja över älven. Att åka mellan Lindholmen och Stenpiren på fastlandet tar inte mer än 6 minuter.

 

Camilla Johansson Cederlöf

Mäklare Karlatornet High Rise, Twisten och Skylevel
Ring 072-210 57 00
Skicka e-post

Marie Guregård

Mäklare Karlatornet High Rise, Twisten och Skylevel
Ring 072-200 75 70
Skicka e-post

Niklas Berntzon

Mäklare Karlatornet Penthouse
Ring 076-889 97 80
Skicka e-post