Bostäder Anmäl intresse
BOKA
VISNING

Karlatornet

Se lediga lägenheter

I Karlatornet finns både bostadsrätter och äganderätter. I bostadsväljaren kan du se exempel på lägenheter som är till salu just nu.

Se lägenheterna

Livskvalitet på högsta nivå

 

Karlatornet är inte bara Göteborgs första skyskrapa utan också Nordens högsta byggnadsverk. Här lever man en liv högt över och långt bortom det vanliga. Med en enastående utsikt över havet och staden samt med en lång rad bekvämligheter.

Designat av världens främsta arkitekter

Skidmore, Owings & Merrill som ritat Karlatornet ligger bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader, t ex Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York. Den internationellt kända arkitektbyrån har vunnit fler utmärkelser än någon annan.

Pris: 3 750 000 - 69 395 000 kr
Avgift: 3 757 - 10 454 kr
Bostäder: 611
Lediga bostäder: 51
Typ: Lägenhet, Karlatornet
Boarea: 24 - 370 kvm
Antal rum: 1 - 7 st
Tillträde: 2023-2024
Upplåtelseform: Bostadsrätt, äganderätt

Välkommen upp, välkommen hem

Karlatornet är med sina 246 meter och 74 våningar Nordens högsta byggnad, vackert beläget precis vid älven på Lindholmen i Göteborg. Här finns omsorgsfullt designade hem där fönster från golv till tak tar tillvara på utsikten från varje rum. I Karlatornet erbjuds nyproducerade bostadsrätter och äganderätter med tillgång till hotellservice, gym och utvalda faciliteter. Välkommen till ett boende högt utöver det vanliga.

Visning hela sommaren. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för att boka en tid tid.                                              

                                  

Labinot Aruqaj

Mäklare Karlatornet High Rise, Twisten, Skylevel
Ring 073-702 28 11
Skicka e-post

Catharina Pölder

Mäklare Karlatornet Studio Apartments
Ring 073-514 44 33
Skicka e-post

Niklas Berntzon

Mäklare Karlatornet Penthouse
Ring 076-889 97 80
Skicka e-post
Visning: 28/6 12:15    Adress: Välkommen att boka visning hos vår mäklare Labinot Aruqaj

Intresseanmälan

Vill du bo högst i Norden? Anmäl ditt intresse för mer information.

Obligatoriska fält

Lägeskarta

Tid till destination

Klicka på destinationerna i kartan eller använd vår sök här nere.

För dig själv, företaget eller någon helt annan. Karlatornet Studio Apartments - 18 lägenheter på våning 3 och 4. Här har du nästan markkontakt, men med tillgång till alla Karlatornets höjdpunkter. 

Lägenheterna i Karlatornet Studio Apts. upplåts med äganderätt. Smidigt för dig som är företagare som fritt kan låna ut lägenheten till medarbetare eller kunder. Köper du lägenheten som privatperson kan du göra bostaden till ditt eget hem eller enkelt hyra ut den till någon annan när du vill.

Lägenheter till salu i Studio Apts. >>

VÅNING 5–37 | BOSTADSRÄTTER

High Rise

 

Det här är High Rise >>

På våningarna 5-37 finns lägenheterna som tillhör konceptet High Rise. Inne finns en genomtänkt design som skapar en unik miljö. Utanför finns en utsikt som är svår att slita sig från.

Noggrant utvalda material ger möjligheter och skapar samtidigt harmoni. Här får din egen stil plats. Köken präglas av genomtänkta flöden, integrerade maskiner och hållbara material. Genomgående golvvärme och fönster från golv till tak tar tillvara på utsikten från varje rum.

Lägenheter till salu i High Rise>> 

VÅNING 39–57 | BOSTADSRÄTTER

Twisten

 

Det här är Twisten >>

I Twisten bor du mitt i arkitekturen. Med karaktäristiska vinklar och tonsättande, runda, pelare är ingen av lägenheterna den andra lik. Egensinnigt. Intelligent. Unikt.

På våning 39–57 i Karlatornet finner du de rymliga bostadsrätterna i Twisten. Här finns bärande betongpelare som lämnas vitmålade. I somliga lägenheter fungerar de som spektakulära rumsavdelare, i andra skapar de kärleksfullt egensinniga utrymmen. 

Lägenheter till salu i Twisten >>

 

VÅNING 59–66 | BOSTADSRÄTTER

Skylevel

 

Det här är Karlatornet Skylevel >>

Belägna på våning 59-66 finns lägenheterna i Karlatornet Skylevel. Här bor du ytterligare en nivå högre vad gäller storlek, kvalitet, material och service.

Oöverträffad utsikt, möjlighet till extra tjänster från hotellet och tillgång till utvalda exklusiva faciliteter. Materialen går i en dämpad ton med mörklaserade ekgolv och ett mörkgrått kök från italienska Binova. Här erbjuds ett boende av hög, internationell klass.

Lägenheter till salu i Karlatornet Skylevel >>

VÅNING 69 | OBSERVATION DECK

Skybar, utsiktsplats & restaurang

Högt över Göteborg med utsikt över hav och land ligger Karlatornets skybar.

Med restaurang, lounge och utsiktsplats på våning 69 blir detta en unik miljö för speciella tillfällen och en självklar attraktion för alla som besöker staden. Välkommen upp, upp, upp.

VÅNING 70–73 | ÄGANDERÄTTER

Karlatornet Penthouse

 

Det här är Karlatornet Penthouse >>

Privat vinterträdgård och 8 meters takhöjd. 240 meter upp i luften.

Högst upp i tornet ligger Karlatornet Penthouse. 12 exklusiva lägenheter som upplåts med äganderätt. 

Lägenheter i Karlatornet Penthouse >>

Fakta om Karlatornet

 • Hissarna

  Det finns fem höghastighetshissar i Karlatornet. Tre av hissarna går hela vägen från garagevåningarna till toppen, de andra två går mellan entréplan och våning 36. Ett intelligent styrsystem som är väl beprövat i höga hus runt om i världen gör att du inte behöver vänta längre än nödvändigt. Och när du väl är inne tar hissen dig snabbt och smidigt till din våning. Hissarnas maxhastighet uppgår till hela 30 km i timmen. Det innebär att det tar ungefär en halv minut att åka upp till våning 70 utan stopp.

 • Parkering

  Som boende i Karlatornet tar du smidigt hissen ner till garaget i två plan som ligger under Karlastaden. Här finns ca 700 parkeringsplatser som samnyttjas med övriga boende och besökare i Karlastaden genom ett så kallat flytande parkeringssystem, vilket innebär att man inte har en fast plats utan hänvisas till ledig plats i garaget. Parkeringsplats hyrs direkt genom ett parkeringsbolag, månadskostnad varierar beroende på val av abonnemang. Vissa lägenheter är garanterad möjlighet att hyra parkeringsplats, därefter fördelas tillstånden genom ett kösystem. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

 • Faciliteter och service

  Karlatornet är på flera sätt ett boende utöver det vanliga, där tillgång till utvalda faciliteter ingår i månadsavgiften. Dessutom finns möjligheten att ta del av den service som erbjuds av det intilliggande hotellet mot tillkommande kostnad, som exempelvis room service, tvätt och städning.

   

  • Lobby med reception, lounge och eldstad
  • Gym på våning 2 i Karlatornet
  • Tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår i avgift i Skylevel och Penthouse)
  • Möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad)
  • Takterrass på våning 15 med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling
  • Bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass
  • Aktivitetsrum och biorum 
  • Kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar
  • Skötselrum för hunden
  • Medlemskap i bilpool
 • Förråd

  Som boende i Karlatornet har du antingen ditt förråd finns inom lägenheten och/eller i externt förråd. De externa förråden är placerade i källaren samt på utspridda våningsplan i Karlatornet.

 • Bilpool och kollektivtrafik

  Som boende i Karlatornet ingår ett medlemskap i bilpool som kommer finnas i nära anslutning till tornet. Karlastaden kommer att ha mycket goda förbindelser till centrum och övriga Göteborg via kollektivtrafik. Med flera buss- och båtlinjer når du centrum på under 10 minuter. 

 • Bostäderna

  I Karlatornet finns 611 lägenheter i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt. 

   

  Karlatornet Studio Apartments
  18 lägenheter, våning 3-4. Upplåts med äganderätt.


  Brf Karlatornet 1:1 (Koncept High Rise)
  257 lägenheter, våning 5–27

   

  Brf Karlatornet 1:2 (Koncept High Rise)
  100 lägenheter, våning 28–37

   

  Brf Karlatornet 1:3 (Koncept Twisten)
  168 lägenheter, våning 39–57 

   

  Brf Karlatornet 1:4 (Koncept Skylevel)
  56 lägenheter, våning 59–66 

   

  Karlatornet Penthouse
  12 lägenheter, våning 70–73. Upplåts med äganderätt.

Karlastaden – en stadsdel som syns på håll

Karlatornet växer fram i den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen. En blandstad på höjden med lika många möjligheter som människor. Här skapas en ny stadskärna som lever dygnet runt, året runt. Totalt åtta kvarter med cirka 2 000 bostäder, hotell, kontor, noga utvalda butiker, restauranger, kultur och service. Läget är optimalt, vackert beläget precis vid Göta älv. Området binds samman med övriga centrum genom täta busslinjer och färja över älven. Att åka mellan Lindholmen och Stenpiren på fastlandet tar inte mer än 6 minuter.

 

Labinot Aruqaj

Mäklare Karlatornet High Rise, Twisten, Skylevel
Ring 073-702 28 11
Skicka e-post

Catharina Pölder

Mäklare Karlatornet Studio Apartments
Ring 073-514 44 33
Skicka e-post

Niklas Berntzon

Mäklare Karlatornet Penthouse
Ring 076-889 97 80
Skicka e-post