Nyproduktion i Halmstad


Skimrande hav och färgrika solnedgångar

Nya radhus i Halmstad

I Ranagård har Serneke byggt nya radhus - med fokus på hållbarhet.

Stadsliv och lugn

Strax bortom det mullrande stadslivet vilar lugnet. De charmiga familjära villakvarteren ligger mixat med nya trendiga bostadsrätter runt om staden. Allt ligger på promenad- eller cykelavstånd. Från innerstan cyklar du till havet och salta bad ända ut i Tylösand. Och cyklar är det alla gör här. Närheten till och det stora utbudet av sport och fritidssysselsättning lockar många till aktivitet i olika former.

"... vardagen flyter enkelt fram och det känns som att vi hinner med mycket mer här efter jobb och skola."

Johan, bor i Bäckagård, granne med Ranagård

Halmstad - en storstad i miniatyr

Visst känns det som att juni, juli, augusti tillhör Halmstad? Sommarstaden utsedd till nr 1 med skimrande hav, färgrika solnedgångar, musik, evenemang och folkvimmel. Inne i Laholmsbukten vilar Hallands största stad med drygt 70 000 invånare som blir betydligt fler under sommarmånaderna. Halmstad är populärt och i fina Ranagård kan du om några år flytta in i nyproducerade radhus.

Halmstad har mycket av småstadscharmen men egentligen beskrivs staden bättre som en storstad i miniatyr. Här finns allt och lite till. I stadens hjärta blandas ny och gammal arkitektur längs gågatorna där kullerstenen och de äldsta små korsvirkeshusen bevarats. Det är lätt att känna av en svunnen tid från flera århundraden. Drottning Kristina finns kvar i form av en omtyckt passage med butiker blandat med mysiga caféer och restauranger. En populär oas mitt i centrum. Nere vid ån Nissan ligger uteserveringarna på rad i väntan på sommarvimlet. Näringsliv och bostäder samexisterar i stadskärnan bland färgglada byggnader och små personliga butiker varvas med större. Det ger en skön mix av puls och lugn.

Vardagen i Ranagård

Daniel bor med sin familj i Bergsgård, 10 minuter utanför stadskärnan i Halmstad, på vägen ut mot Tylösand. Alldeles intill det planerade området Ranagård.

- Vi lägger ingen tid på stressande pendling och bilköer, vardagen flyter enkelt fram och det känns som vi hinner med mycket mer här efter jobb och skola. Det känns som vi får ut mer av livet helt enkelt.