Nyproduktion i Vänersborg


Småstadscharm vid Vänerns kust

Nybyggda bostäder i Vänersborg

Bo nytt och fräscht i Vänersborg. Här bor du med betoning på bekvämt.

Fina cyklingsmöjligheter

– Det är nära till allt och vi slipper tänka på bilköer. Eftersom vi har cykelavstånd till precis allt, har vi en bil som står still på vardagarna. Det är ju fantastiskt att ha möjlighet att gå ner för att ta sig ett dopp eller ligga på sandstranden mitt i stan, säger Tina.

"Man hör ofta från människor som nyligen flyttat hit att det är just närheten till naturen som lockar."

Emil Nordstrand, boende i Vänersborg

Bo med småstadscharm vid Vänerns ände.

Med tio mil kustremsa mot friska Vänern är Vänersborg något alldeles särskilt. I hur många städer kan du ta ett dopp i sjön mitt i stan efter att ha shoppat på gågatan? Med sina knappt 40 000 invånare har Vänersborg kvar sin småstadscharm, men är samtidigt stort nog för att kunna erbjuda ett rikt kultur- och föreningsliv, bra shopping och restauranger. Bra skolor och satsningar på aktiviteter för unga gör att Vänersborg är en trevlig hemstad för dig med familj.

Sveriges största sjö Vänern präglar hela staden och bjuder på både långgrunda sandstränder och släta klippor att bada från. Gillar du livet till sjöss? Perfekt – sjön med sina 22 000 öar och skär har en fantastisk skärgård. Du som vill har dessutom chans att fiska upp både lax, abborre och gädda. Marinan ligger mitt i centrum, vilket gör att du snabbt och smidigt är ute på vattnet.

I Vänersborg har du alltid nära till skog och natur, en av anledningarna till varför de som bor i staden trivs så bra. I norra centrum vid stranden ligger Skräckleparken som har stadens bästa lekpark och flera badplatser. Längs strandpromenaden är sjöutsikten dessutom fenomenal.

"Vänersborg är en perfekt stad när man har småbarn."

– Här finns jättefina lekplatser överallt, biblioteket är otroligt mysigt, muséet har barnvisningar på förmiddagarna, och vi kan promenera överallt. På sommaren går vi ner och badar mitt i stan eller i det fina Vattenpalatset, berättar Josefin Lisnäs.

Vänersborg är en kommun som satsar stort på skolorna. Idag finns planer på att inom de närmaste åren bygga nytt, renovera och bygga ut både förskolor och grundskolor. Allt för att möta den efterfrågan och de behov som uppstår när staden utvecklas.