15 sep, 2022 / Kvarteret Jäntan

Vad döljer sig bakom planket?

Redan tidigt i våras gav de rytmiska hjärtslagen liv åt den gamla parkeringsplatsen. Då lades grunden för framtidens succé. Nu reser sig byggkranar och pulsen ökar samtidigt som stadens nya stjärna gör sig redo för premiär. En applåd för den nya entrén till Landskrona!

 

Arbetsledare Håkan Fritz ser ut över det som en gång var en tråkig gammal parkeringsplats, mitt i stan. Nu sjuder området av liv, leveranser kommer och går samtidigt som byggnadsarbetare jobbar flitigt. En övergiven plats förvandlas till stadens nya scen och när ridån går upp kommer det nya området intill Landskronas klassiska teater ge staden liv och rörelse i form av bostäder, butiker, kontor och milsvid utsikt över takåsar och Öresund.

 

– Som Landskronabo känner jag en stolthet över att få vara med om ett sådant projekt, när Teaterterrassen står färdigt är det Landskronas högsta hus, berättar han.

 

– Varje dag kommer det förbi människor och pratar, det är tydligt att detta är ett område

som engagerar, många är väldigt intresserade och nyfikna. Cityläget är enastående. De 238 bostäderna befinner sig på första parkett och ger en ny vacker kuliss åt staden, samtidigt göms en grönskande innergård mellan husen. Där finns ytor för umgänge, grillning, rekreation och samtal.

 

– Detta blir någonting helt nytt, med parkering i markplan och ovanpå, en vacker och hemlig trädgård. Alla boende har tillgång till den, men den syns inte från vägen, förklarar Magnus Andersson, platschef betong.

Han berättar om det gedigna grundarbete som gjorts och hur noggrant tidsplanen hålls för att allt ska vara redo till premiären. Vi väntar med spänning på att ridån ska gå upp och presentera den självklara huvudrollsinnehavaren vid entrén till Landskrona.

 

Läs mer om bostäderna i Applåden på sernekebostad.se/appladen>>

 

Faktaruta

Brf Teaterterrassen
88 lägenheter (fulltecknad)
Tillträde: Preliminärt vinter/vår 2024/2025

Brf Applåden
57 lägenheter, 1-5 rum och kök, 31-122 kvm
Pris från 975 0000
Tillträde: Preliminärt 2025